Banana 2

2019 - Kotasoft & Eliza

ügyességi

Enterprise

A Banana 2 szakít az első rész játékmenetével, ezúttal egy igen szórakoztató platformjáték részesei lehetünk. A minyonok - akik közismerten nagyon szeretik a banánt - itt már aktív szereplők, ők maguk szedegetik össze a banánokat a különböző szobákban a kukacok helyett. Kétszemélyes játékra is van lehetőség, amely fantasztikus távlatokat nyit egymás szívatására... A szobák között szabadon mozoghatunk az ajtókon keresztül. Kivéve a kulccsal jelzett ajtókat: azokhoz meg kell találni a megfelelő színű kulcsot. A kulcsok egyszer használatos darabok, de a kinyitott ajtók a játét hátralévő részében már nyitva is maradnak. Azon senki se csodálkozzon, hogy ha egy ajtón bemegyünk, majd vissza, nem feltétlen ugyanoda jutunk, ahonnan jöttünk. De nem véletlenszerűen, hanem minden ajtó állandó szobába vezet, ez egyfajta nehezítés. A falakon nem lehet átmenni és a növényekre is vigyáznak a minyonok. Ha egy kukachoz sétálunk, az viszont felfalja valamelyik szobában egy, az útban lévő virágot (egy kukac csak egy virágot hajlandó felfalni). Néhány szobában szörnyek (kutya, halálfej, bűzfegyver) rohangásznak, ezek energiát vesznek el. Egyetlen életünk van, ha elfogy az energiánk, vége a játéknak! Lehet ellenük védekezni a tűzgombbal eldobott banánhéjjal, de csak akkor, ha van nálunk banán. Egyszerre csak egy banánhéjat rakhatunk le egy szobában, ezek rövid ideig akadályt képeznek a szörnyeknek. Két személyes módban egymást is akadályozzák a minyonok az általuk lerakott (különböző színű) banánhéjakkal, viszont minden eldobott banánhéj után fogy a pontszámunk.
Ugorni nem tudunk, viszont ha valahonnan leesünk, esés közben is tudjuk magunkat irányítani.
A felvehető bigyók sem hiányozhatnak:

  • Szív: energiát ad.
  • Törött szív: energiát vesz el.
  • Kulcsok: ezekkel lehet kinyitni az ajtókat.
  • Csillagok: megcseréli a minyonokat. Ez elsősorban két személyes módban érdekes, akkor ki lehet nyírni a másik minyont, de a banánokat is a másik játékosnak vesszük fel ilyenkor.
  • Zsákbamacska: véletlenszerűen ad valamit, akár kulcs is lehet. Macska nem...

A játék célja egy személyes módban a termekben fellelhető mind a 112 banán megszerzése. Két személyes módban az győz, aki nem hal meg és több banánja van. Könnyítésként kikapcsolhatók a szörnyek (a menüben a DISABLE MONSTERS opcióval).

Az irányítás történhet beépített-, vagy tetszőleges külső botkormánnyal, illetve billentyűzettel (R - fel, F - le, D - balra, G - jobbra, Q - tűz). Az irányítást a két játékos tetszőlegesen választhatja ki.
HOLD / PAUSE - játék szüneteltetése / folytatása,
STOP vagy ESC - játék megszakítása (megerősítést vár).

Cheat: a főmenüben "e" billentyűt nyomva örök energiánk lesz, bár amúgy sem túl nehéz a játék.

Térkép