Devil's Lair

1985 - Loriciels

ügyességi

Enterprise

Egyszerű ügyességi játék. A program megvásárolható volt kazettán, melyhez a következő szűkszavú leírást mellékelték:

"Az ördög tanyáján csapdába estél. A barlangokkal teli labirintusban az összes kulcsot meg kell találnod, hogy véglegesen kimenekülj fogvatartód karmai közül. Vigyázz! Keresgélés közben erőd fogy, enned és innod is kell! Csak így tudsz kijutni a 16 trükkös barlangból.
Mozogni a beépített joystickkel tudsz, ugrani a SPACE billentyűvel lehet. "

Nos a lényeg valóban benne van, bár a "labirintus" erős túlzás. Érdekes módon, - bár a leírás szerint kimenekülni kell a labirintusból - egyre lejjebb kell ereszkednünk... Célunk tehát az összes képernyőn megszerezni a kulcsot. Összesen 10 kulcsot fogunk találni, ezeket a ládáknál kell hasznosítanunk, amiből szintén 10 darabot találhatunk. A sikeres befejezéshez minden ládát ki kell nyitnunk! Bár a programban szereplő 16 szint kevésnek tűnik, a játék nagyon nehéz, így ez is komoly kihívást jelent. (Bizonyára minden elszánt játékos értékelni fogja a letölthető csomagban szereplő örökéletes (TRN) változatot...) Bizony alaposan meg kell gondolnunk minden egyes lépést, vagy ugrást, mert szó szerint "lépten-nyomon" csapda les ránk. Valószínűleg mindenkinek a kedvence lesz az akna, melyek helyenként oly sűrűn vannak elhelyezve, hogy azt sem tudjuk, hogyan ugorjunk tovább! Vigyázzunk a felfelé álló nyársokkal is, melyekbe nem szabad beleugorni! A lángszórót és a lézersugarat ügyes időzítéssel kicselezhetjük.
A játékképernyő alatt a pontszámunkat (SCORE), az eddigi legmagasabb pontszámot (HIGH-SCORE) láthatjuk. Jobb oldalon egy fokkal érdekesebb kijelzőket láthatunk: a piros szívek életeinket jelöli, a fogyatkozó zöld sáv az energiánkat. Energiánkat a pályán látható ehető, iható tárgyak felvételével tudjuk kezdeti szintre visszaállítani.
A játékot a SPACE megnyomásával indíthatjuk. Ha ezt nem tesszük meg, rövid várakozás után a gép demot mutat nekünk. A grafika és a zene nem valami nagy durranás, de olyan kellemes "Enterprise-os". Kár, hogy túl nehézre csinálták a játékot...