Earth Defense

1991 - Moonlight

ügyességi

Enterprise

 

A játék a Galaxians egyedi megvalósítása. A történet a szokásos lehet: az emberiséget megtámadják a gonosz idegenek, mi vagyunk a védelem utolsó vonala stb, stb... Feladatunk a felénk (pontosabban a képernyő és a Föld felé közeledő) idegenek megsemmisítése. Az idegenek nem juthatnak a képernyő aljára, mert ebben az esetben megtámadják szülőbolygónkat, ami rendkívül negatív hatással van az emberiségre (Ezt a tudatot a program GAME IS OVER üzenettel erősíti bennünk, azaz rögtön vége a játéknak!) Tekintettel, hogy egyszerre csak egyet tudunk lőni (amíg az előző lövedék a képernyőn van nem tudunk ismét lőni), igen nagy luxusnak számít elvéteni a célzást.
A játék indítása előtt az 'F' megnyomásával beállíthatjuk a lövedék sebességét (lassú / gyors), a 'G' megnyomásával a játék sebességét állíthatjuk be (5 fokozatban).
A játék és annak kivitelezése rendkívül egyszerű. A zenék ismerősek lehetnek Spectrum játékokból (és már demókban is hallhattuk őket), de attól még jók. A játék legnagyobb erénye, hogy kapunk hozzá forráskódot, ami a gépikódú programozás iránt érdeklődőknek lehet hasznos "olvasmány". A forráskód ASMON-hoz  való.