Enter-Stack

1987 - 'a' Studio

logikai

Enterprise

A Tetris az Enterprise-t sem kímélte. (Ez persze egyáltalán nem baj!) Ez itt kérem egy (fapados) Tetris klón. Mit is lehetne még mondani a programról?
Miután betöltöttük a program első felét az nem indul el magától (csak egy BASIC betöltő), indítás előtt adjuk ki a SET KEY CLICK OFF parancsot, így játék közben nem kell hallgatnunk a billentyűzet-kattogást.
A rend kedvéért leírom a játék célját (csak a következetesség kedvéért): Egy verembe különböző alakú testek esnek, ezeket irányítva és forgatva úgy kell elhelyezni az alakzatokat, hogy lehetőleg tökéletesen kitöltsük a sort. A kitöltött sor el is tűnik, így az esetlegesen felette lévő sorok lejjebb csúsznak. A játék addig tart, amíg a verem be nem telik. A játék erősége minden eltüntetett 10. sor után növekszik.
Betöltés után a program bemondja a címét. Kiválaszthatjuk a kezdő nehézségi szintet, és máris indulhat a játék. Az irányítás a beépített joy-al történik, ezen kívül van még két billentyű. A joy jobbra-ballra egyértelmű, a SPACE-el leejtjük a testet, a '0'-val ki/be kapcsolhatjuk a következő alakzat kijelzését, a 'P' a szünet. A képernyőn látható a pontszámunkat, a nehézségi szintet, és hogy eddig hány sort tüntettünk el.

Aki esetleg nem érez a Tetris-ben elég kihívás, próbálja ki a térbeli változatát: a Mozaik-ot!