Filler

2015 - g0blinish

logikai

Enterprise

A játék egy 1996-os, azonos című Spectrum program felturbózott változata. Egy ötletes logikai játékról van szó, melyben két játékos játszik egymás ellen, célunk, hogy nagyobb területet foglaljunk el, mint az ellenfelünk. A játék kezdetén véletlenszerű színű mezőkkel tölti fel a gép a játékteret, az első játékos a bal alsó, a második játékos a jobb felső sarokból kezdi a "mezőgyűjtést". Mezőket úgy tudunk elfoglalni, hogy az eddig megszerzett mezőinket átszínezzük a mellettük álló - megszerzendő - mezők színére. Egyetlen korlátozás van: az ellenfél mezőinek aktuális színét nem tudjuk kiválasztani! A profik ez ki is használhatják, hogy keresztbe tegyenek ellenfelüknek... Gép véget vet a játéknak, ha valamelyik játékos számszerűleg már nyert.
A két játékos felváltva választhat színt, a játéktér alatti színmezők választásával. A játékot tetszőleges botkormánnyal, vagy billentyűzettel is (O - kurzor balra, P - kurzor jobbra, SPACE / ENTER - kiválasztás).
A menüben választhatunk, hogy a gép ellen, vagy barátunk ellen játszunk ketten (OPPONENT menüpont). A játék elsősorban ketten játszva izgalmas, a gép alaposan elver minket... Bekapcsolhatunk zenét (alapértelmezés szerint ki van kapcsolva), és a játék készítője gondolt a monokróm monitorral rendelkezőkre is: ha a monitor típusát B/W-re állítjuk színek helyett minták jelölik a mezőket, bár így nyilvánvalóan nehezebben áttekinthető a játék.