Frog

1991 - GTL Games

ügyességi

 

Enterprise

Megmondom őszintén a GTL Games-ről még nem hallottam, hirtelen nem is tudnék még egy programjukat megnevezni. Saját bevallásuk szerint ez az első játékuk, és szinte teljes egészében BASIC-ban lett írva.
A program egy egyszerű ügyességi program, azonban a menükezelése példaértékűnek számít, ablakos rendszert próbáltak a készítők csinálni, ami elég jól sikerült (azért vannak hiányosságok). Érdekes módon a készítők nem tudták eldönteni, hogy magyar, vagy angol nyelvű programot akarnak készíteni, de a program leírását magyarul olvashatjuk. A menüben az irányítás kiválasztása melett beállíthatjuk a játékos nevét, részletes segítséget olvashatunk a játékról, még I/O menüpont is van.
Maga a játék nagyon egyszerű. Egy békával kell elkapnunk a lehető legtöbb legyet, 99 időegység alatt. A legyek - jó szokásuk szerint - össze-vissza cikkáznak. A békával a joy le-fel mozgatásával tudunk "célozni" a tűz gomb (SPACE) megnyomásával tudjuk kiölteni a nyelvünket. A 'le'+'tűz' megnyomásával belépünk a menübe. (Ez egy elég rossz ötlet volt, játék közben nagyon zavaró tud lenni.) Ha a nyelvünk kiöltésének pillanatában egy magasságban vagyunk a léggyel, elkapjuk a békát. Ha lejár az időnk, a program értékeli teljesítményünket. Aki több mint 25 legyet el tud kapni, kiérdemli a kitüntető szuperbéka címet.