1987 - Jürgen Letzel

ügyességi

 

Enterprise

A Grid Trouble egy klasszikus játékstílus képviselője. A 80-as évek első felében nagy sláger volt a "festegetős" játék, valamennyi platformra megírták sokféle változatban. Az Enterprise késői megjelenése ellenére nem maradt ki a "jóból".
A játék lényege, hogy a pályán mindenhol elhaladjunk, így "befestjük" magunk mögött az utat. Ha egy négyzetet mind a négy oldalról körbefestettük, a négyzet színe megváltozik, és mi pontszámunk gyarapodásának örvendezhetünk. Tevékenységünk nem lesz zavartalan: "jóképű" halálfejek loholnak a nyomunkban: ha elkapnak oda egy életünk. Ellenfeleink mozgása szerencsére kiszámítható: ha a "látókörükbe" kerülünk (egy vonalba, vagy egy oszlopba kerülünk velük), a nyomunkba erednek. Ilyenkor kétszeri gyors irányváltoztatással leszakadnak rólunk. Amíg nem látnak ide-oda mozognak az adott vonalon / oszlopon. Szerencsére sebességünk egyforma, így nem érnek utol.
Az irányítás kellemesen egyszerű: nem kell folyamatosan nyomnunk az iránybillentyűket, nem állunk meg. Vigyázzunk azonban: ha vége az útnak előttünk, és nem nyomunk iránybillentyűt, visszafordulunk. A játék egyébként csak a belső botkormányról játszható.
A játék időre zajlik, ha teljesítünk egy szintet, a megmaradt időnk után bonus-pontszámot kapunk. A játékban található 32 szint -gondolom- mindenkinek elegendő kihívást jelent (elég nehéz). Ha elfogy a három életünk, feliratkozhatunk a legjobbak közé: a joy mozgatásával kell beírnunk 3 betűs monogrammunkat.

Cheat:
Játék közben ALT+balra: Átjutunk a következő szintre.