Hopeless Game

FT. Studio

ügyességi

Enterprise

A Hopeless Game egy érdekes kivitelezésű Pac Man stílusú játék. Már a címképernyő is sejteti, hogy nem egy átlagos játékról van szó... Feladatunk a pályán szétszórt tárgyak összeszedése, és a minket üldöző ellenségek elkergetése. Az elkergetést egy lángszóróval eszközölhetjük, melyet a tűz megnyomásával kapcsolhatunk be, és pár másodpercig működik. Ezalatt akár több ellenséget is megpörkölhetünk. Fegyverünk hatótávolsága erősen korlátozott, csak a mellettük lévő mezőkre hat. A szörnyek üldözésével nem lesz gondunk, mivel igen agresszívak: bármerre is megyünk követnek minket, persze, ha nem állja útjukat fal. Az első szinteken csak a tárgyakat kell összeszednünk, azonban a nehezebb szinteken előbb egy, majd egyre több szörny fog üldözni.
A felvehető tárgyak között van néhány, amely amellett, hogy pontszámunkat gyarapítja, egyéb funkcióval is bír:

  • Piros szív: jutalom életet ad.
  • Halálfej: ne vegyük fel! Elveszi egy életünket.
  • Pisztoly: szintén elveszi egy életünket. (Nem kell felvenni.)

Vigyázzunk, muníciónk korlátozott! Ha kimerül a lángszóró tartálya, nem tudunk többet lőni. A pályákon összeszedhető többféle tárgy is pótolja muníciónkat (dezodoros palack, tartály stb.). Ne csodálkozzunk, fegyverünk csak akkor működik, ha ellenség is van a pályán (így nem tudjuk "véletlenül" elsütni a fegyverünket). A játékban a legnagyobb nehézséget az irányítás okozza: emberkénk elég érdekesen mozog: vízszintesen sokkal gyorsabban szalad, mint le-fel. Ezért időnként elég nehéz befordulni egy sarkon...
A játékképernyő alatt láthatjuk a legmagasabb pontszámot (HISCORE), muníciónkat (FIRE), életeinket (LIVES), a nehézségi szintet (LEVEL), és a pontszámunkat (SCORE). A játék tetszőleges botkormánnyal játszható. A STOP megnyomásával kiléphetünk a játékból.
Ha vége a játéknak, és magas pontszámot érünk el, visszajutunk a menübe, de addig nem tudunk új játékot indítani, amíg be nem írjuk a nevünket. A karaktereket a botkormánnyal kell kiválasztani, ENTER-rel lezárjuk a beírást.
A grafika szép, hangulatos, a zene a jó "Enterprise-os" átlagot képviseli. Érdemes kipróbálni, bár a játék egy kicsit túl könnyű lett...