Jack's House of Cards

1985 - Romik Software Ltd.

ügyességi, mászkálós

Enterprise

Szegény Jack kártyavárat szeretne építeni. Ehhez minél több kártyalapra van szüksége, amiket egy labirintusban kell összeszednie. Természetesen útközben rengeteg veszély leselkedik rá, pl. mérges búgócsigák, ártó sugarak.
Ez a leírás volt a kazetta-borítóban mellékelve, ehhez az egyszerű gyűjtögetős programhoz, mely Amstrad CPC-n 'Fu-Kung In Las Vegas' címmel ismert. Célunk, hogy emberkénkkel összeszedjük a labirintusba található összes kártyalapot, majd a kijáratot ábrázoló táblát (balra mutató nyíl, zöld alapon) megérintve átjuthatunk a következő szintre. Jack-et a beépített joy-al irányíthatjuk, a SPACE megnyomásával ugorhatunk egy szép méreteset.
A labirintusban rengeteg veszély leselkedik ránk: a legszembetűnőbb, az ide-oda mászkáló robotok, amiket legtöbbször át is kell ugornunk. Ugyanígy kell eljárnunk a földön lévő lila "izével" is. Viszont ha a fejünk fölött van, nehogy bele ugorjunk. Az akadályok közül talán legszívósabb a vízszintesen vagy függőlegesen elhelyezett lézer-sugár, ami rendszeres időközönként bekapcsol. Ehhez képest a nyomunkban leomló padlót már szinte gyerekjátéknak tűnik leküzdeni.
A függőleges mozgást a létrák segítségével oldhatók meg, ezen kívül van olyan falrészlet, ami ugrással tudunk felfele haladni, vagy lecsúszni rajta.
Kíváncsi vagyok, kinek sikerük túljutni a második szinten, nekem soha nem sikerült...

A kérdés megoldódott, Fekete Ákosnak sikerült továbbjutni! Bizonyítékképpen elküldött egy pár képet: