Light (Laser)

1989 - 'a' Studio

ügyességi

Enterprise

A fénymotorok 1982-ben indultak hódító útjukra a Tron című filmből. Ebben a szereplők (programok) folyamatosan egy három dimenziós, számítógép generálta világban mozognak, segédprogramok segítségével motorrá alakulnak és a számítógép belső folyamataival harcolnak a szabadságért. A fénymotorok falat húznak maguk után, célunk a legtovább megúszni a száguldozást ütközés nélkül. A sikerért persze aktívan tehetünk is, ha zsákutcába csaljuk ellenfeleinket. A játék rövid időn belül igen népszerű lett minden 8 bites számítógépen, Enterprise-on ez az egyik legjobb változat.
A játékot játszhatjuk egyedül a gép ellen (SOLO PLAYER), két játékos egymás ellen (PLAYER VERSUS PLAYER), vagy két játékos a gép ellen (PLAYER WITH PLAYER VERSUS ENEMYS). A DEMO módban pedig a gép bemutató játékát tekinthetjük meg. Ha a gép ellen játszunk, minden fordulóban egyre több ellenfelünk van, de maximum 8 versenyző vehet részt a versenyen. Ketten egymás ellen játszva 10 nyert fordulóig zajlik a küzdelem. A program hibájának róható fel, hogy a gép által irányított versenyzők a gyors tempó ellenére sem szoktak hibázni, így a játék inkább két játékos küzdelme esetén élvezetes.
Az első játékos a piros fénymotort irányítja EXT1 botkormánnyal, a második a kéket EXT2 botkormánnyal. Lassítani nem tudunk, de a tűz gomb nyomvatartásával gyorsíthatunk, így kerülve ellenfeleink elé. A játékot a STOP billentyűvel megszakíthatjuk.
Ha feliratkozunk a pontszámtáblára, a program elmenti azt.
A programot az 'a' Studio Laser címmel adta ki, ebben a változatban nincs pontszámtábla mentés. Más az irányítás is: az Internal és EXT1 botkormányok működnek. Vélhetően a Light néven futó verzió lehetett az eredeti, és amikor az 'a' Studió kiadta, akkor került rá másolásvédelem, és esett áldozatul a highscore mentés.