1993 - Baráth Endre

Ügyességi

Enterprise

Egyszerű, de ötletes platformjáték. Ahhoz képest hogy basic-ból Zzzip-pel fordított játék, a grafikai megvalósítás se rossz (fel-le scroll és aranyos grafika). A cél, hogy minden pályán összeszedjünk mindent, majd megtaláljuk kulcsot, aztán a kijáratot. Az egészben az az érdekesség, hogy minden kupac felszedése megnöveli az ugróerőnket, így a gyűjtögetés során a pálya egyre több részébe tudunk eljutni. Néha egészen a pálya végéről kell visszatérnünk az elejére, mert a nagyobb ugrás miatt be tudunk menni oda is, ahova addig nem. Új pályára jutáskor az ugróerő újra nulla lesz.
Minden pályán vagy egy ellenségünk, akivel ha ütközünk, csökken az energiánk. A baj azonban főleg nem ez, hanem az, hogy az ugróerőnk is csökken ilyenkor... ez pedig néha azt eredményezheti, hogy a pályát nem tudjuk teljesíteni! Szóval vigyázzunk! A vízbe esés hasonló hatással van ránk, tehát az is kerülendő. A pályán vannak energiát növelő E betűk, azokat is fel kell szedni a pálya teljesítéséhez.
Ugrás közben nem tudjuk irányítani a főhőst, de esés közben igen, és erre sokszor szükség is van! Bizonyos platformokat át tudunk törni ha magasból rájuk esünk. Sokszor csak így lehet továbbjutni! (Az első pálya tartalmaz egy veszélyes helyet, ahol is a platformot ki tudjuk törni a felszedendő kupac alól, és így a kupacot többé nem lehet felszedni! Bár ez inkább programhiba...) 5 pályán kell végigküzdenünk magunkat.

OrkSoft programok

Térkép