Nibbles 1k

2005 - PovySoft

ügyességi

Enterprise

A Nibbles a közismert "kígyós almaevős" játék feldolgozása. Bár Enterprise-ra jónéhány évvel korábban EDC már írt egy Nibbles c. játékot, PovySoft programjának érdekessége, hogy terjedelme nem éri el az 1 kbyte-ot! A program a 2005-ös MiniGame Compo-ra készült (a Snake 1k továbfejlesztett változata.) A játék a 21. helyezett lett, a 24 db 1kb-os játék közül. Azért nem kapott "előkelőbb" helyezést a kommentek szerint, mert "csak" egy sima Nibbles-klón, mindenféle fantázia nélkül, még zene se volt benne. Szemben a Snake 1k-val, Nibbles 1k már nem fut EXOS 2.0-n (Ep64-en), mert a bájtok spórolása miatt pl. a rendszerváltozókat nem EXOS-kompatibilisen állítja bennük, hanem közvetlen rendszerszegmens írással. Persze valószínűleg úgy is belefért volna az 1kb-ba.
Célunk, hogy az egymás után következő szinteken 9 számot összeszedjünk. A kígyó nem ütközhet sem a falakba, sem saját magába. Minden elkapott szám után kígyónk meghosszabbodik. Dolgunkat az egyre nehezedő szinteken a gyarapodó falak nehezítik. A játékban 9 nehézségi szintet kell teljesítenünk.
Az irányítás a beépített, vagy az EXT1 botkormánnyal történhet, a játékot a tűz (SPACE) megnyomásával indíthatjuk. A PAUSE (HOLD) megnyomásával szüneteltethetjük a játékot, az ESC megnyomásával kiléphetünk a programból.