SokoBan 4

PoviSoft

2004 - Logikai

Enterprise

PoviSoft BASIC Programcsokorban megtalálható programja után újabb SokoBan játéka ezúttal már gépi kódban készült, 16 színes módban. A program érdekessége, hogy mérete mindössze 4KB!
Aligha akad olyan ember, aki ne ismerné a játék lényegét: egy labirintusban a helyére rakjuk a szétszórt ládákat. A ládákat csak tolni tudjuk, és csak egyesével! A sárga-pöttyös helyekre kell tolni a ládákat, amik, ha a megfelelő helyre kerülnek, el is színeződnek. A program összesen 50 (!) nehézségi szintet tartalmaz, melynek többsége már igen nehéz fejtörőnek ígérkezik.
Figuránk irányítása a beépített botkormánnyal, vagy a W, S, A, D billentyűkkel történik. Ha rádöbbenünk, hogy elrontottuk a dolgot, az U megnyomásával visszaléphetünk, de nem csak az utolsó lépést, hanem akár 25-öt! Pályát választani az L megnyomása után tudunk, az ENTER megnyomásával a következő szintre léphetünk. Ha újra akarjuk kezdeni a szintet, az ERASE billentyűvel tehetjük meg. Ha ki szeretnénk lépni a játékból, az ESC-t nyomjuk meg.
A képernyő alatt a nehézségi szintet (LEVEL), az eddig a helyére tolt ládák számát (STORED), és a lépéseink számát (MOVES) láthatjuk.