Szánkóverseny

1995 - Andromeda

ügyességi

Enterprise

Videoton TVC

A Mr. Alex-hez hasonlóan ez is Videoton TV Computer-re készült el először, később írta át Attus Ep-re. Sajnos a TVC is egy olyan gép volt, aminek software ellátottsága hagyott némi kívánnivalót. Ami játékot készítettek rá, nem igazán használja ki a gép képességeit. Ennek megfelelően ettől a programtól se kell csodát várni, egy egyszerű ügyességi játékról van szó, egyszerű grafikával, és még egyszerűbb zenével.
Feladatunk egy szánkóval teljesíteni az egymás után következő (egyre nehezedő) pályákat: át kell haladnunk a kapukon, miközben nem ütközhetünk akadálynak. Minden szint elején a gép kiírja a teljesítendő szintidőt, valamint, hogy hány kaput hagyhatunk ki. A szánkót a jobbra-balra tudjuk irányítani, a fel iránnyal lassítani tudunk. Minden kapun, amin áthaladunk, pontot kapunk (az egymás után teljesített kapukért egyre többet, ha egyet kihagyunk a következő kapuért újra elölről kezdődik a pontszámozás). A pályákon egyébként meglehetősen sok akadály található (inkább nevezném erdőnek, mint pályának), ezért a program nagyon nehéz. A pályákat nem véletlenszerűen generálja a program, tehát aki több időt akar eltölteni a játékkal (???) az begyakorolhatja a pályákat a jobb eredmény elérése érdekében. Ha fával, sziklával, vagy a pályán átszaladó rókával ütközünk, bukunk, majd az esés helyéről folytathatjuk a versenyt. Ilyenkor a jobbra-balra iránnyal beállíthatjuk a helyzetünket, majd a tűz megnyomásával tovább indulhatunk. Az idő eközben tovább fogy!
Nincs korlátozva hányszor eshetünk játék közben, amikor célba értünk, a gép kiírja az időnket, valamint, hogy hány kaput hagytunk ki. Ha sikerült teljesíteni a kitűzött szintet, továbbjutunk a következő versenyre, ellenkező esetben vége a játéknak.
Játék közben a képernyő tetején a pontszámunkat, és az időnket láthatjuk.
A játék hat nehézségi szintet tartalmaz, TVC verzió ezután gratulál a játékosnak, az EP verzió egyszerűen kifagy. Az Ep változatban az előbbi downgeade-en kívül némi módosítás is történ: a képgörgetés LPT-vel lett megoldva, hogy gyors legyen.

Irányítás: szánkónkat tetszőleges külső-belső botkormánnyal vagy az O, P, SPACE billentyűkkel kormányozhatjuk.