TNT

1994 -Orksoft

logikai

Enterprise

Ez a játék azon kevesek közé tartozik, amivel szinte biztosan játszott már minden olyan ember, aki 30 másodpercnél több időt töltött el számítógép előtt. Az Aknakeresőt talán nem kell bemutatnom senkinek... Valaki 1 perc után idegbajt kap tőle, valaki órákig képes játszani vele (akárcsak a Mahjongg).
Nos ez egy logikai játék (vagy inkább türelemjáték?!?!). Célunk, hogy a játéktéren felderítsük az összes aknát, miközben mi magunk nem lépünk aknára. Betöltés után a SPACE megnyomására indul a játék. Először meg kell adnunk a kívánt nehézségi szintet (1-4), majd kirajzolódik a játéktér. Egy kurzort mozgatunk a játéktéren, a SPACE megnyomásával léphetünk rá. Ekkor vagy felrobbanunk, mert aknára léptünk, vagy megjelenik rajta egy kocka. Ha a kockán szám is van, az azt jelöli, hogy a mező szomszédságában hány akna van. (A sarkában lévő mezők is számítanak). Ha a kockán nincs szám, nincs a közelükben akna.
Minden lépésre meghatározott idő áll rendelkezésünkre. Az F1-el kapcsolhatjuk ki-be a zenét.
A program -szerintem- mind hangokban, mind grafikában nagyon el lett találva, aki eddig nem szerette az Aknakereső-t, lehet, hogy most kedvet kap hozzá!

OrkSoft programok