Tili-Toli

1989 - Wave-8

Logikai

Enterprise

Talán a cím elsőre furcsának tűnhet, de ha egy pillantást vetünk a képre, rögtön rájövünk, hogy a Soko-Ban klasszikusnak számító játék, Enterprise változatát töltöttük be. A programmal eltöltött pár másodperces ismerkedés arra is fényt derít, hogy a készítők igen színvonalas programot készítettek: a grafika szép, a játékot kellemes zene (ez persze ízlés dolga...) kíséri.
A címképernyőn a legjobb eredményeket elért ládatologatók listája alatt a program kezeléséhez kapunk némi segítséget:
Ha véletlenül rosszat léptünk, az ESC megnyomásával az utolsó lépést visszaléptethetjük. Ha teljesen összekavartuk a ládákat, a STOP megnyomásával újrakezdhetjük a szintet, ez azonban egy életünkbe kerül. Az F7 / F8 funkcióbillentyűkkel a zenét be / kikapcsolhatjuk.
A játékot a külső - belső botkormány tűzgombjának megnyomásával indíthatjuk, de előtte még a le-fel irányokkal kiválaszthatjuk a kívánt nehézségi szintet.
A játék indítása után konstatálhatjuk, hogy emberkénket ebben a programban egy színes háromszög helyettesíti. A Soko-Ban-ban "jártas" felhasználók azt is hamar észrevehetik, hogy más változatokkal szemben, ebben a programban nem a "klasszikus" pályákat kell megoldanunk, hanem új, és igen nehéz szobákban kell rendet teremtenünk. Szőrszálhasogatók talán joggal panaszkodhatnak, hogy a pályák nagyon nehezek, sok sikerélményt nem hagynak a játékosnak. Az összesen 33 pályát nevezhetjük akár "perverznek" is...

A játékképernyő alatt folyamatosan láthatjuk az életeink számát (LIVES), az összes ládatolással megtett lépést (PUSHES), az összes megtett lépést (MOVES), és a gondolkodási időnket (TIME).
Ha a STOP billentyű sűrű nyomogatásából kifolyólag elfogynak az életeink, eredményünktől függően feliratkozhatunk a dicsőségtáblára.