1942

1986 - Elite

akció, lövöldözős

Forrás:
Spectrum Világ 25. rész

Spectrum (48k)

Enterprise

Nemrégiben a lemezeimet rendezgetve akadt a kezembe ez a játék, amely régi és piff-puff, de sok szódával elmegy.
A kerettörténet: II. világháború. JAPÁN kontra USA A hadszíntér: A levegő.
A fegyverzet: Kis egyszemélyes vadászrepülő (Azt hiszem LIGHTNING)
Az ellenség: Sok kis - és nagyobb - vadász.

Kezdetben vala egy repülőgépanyahajó, ahonnan a bevetés kezdetekor felszállunk, és annak végén, (ha ez most COV volna CoVboy beszúrná hogy: "Á, közben lelőnek") (Á, közben lelőnek - Spv) megérkezünk, használatára még további 31-pályán keresztül lehetőségünk van. Felszállás után rögvest a nyakunkba esnek a germók. A legkisebb adag belőlük a vadász, amely néha lő egy párat, de a legtöbb problémát a folytonos rossz helyen lődörgésével okozza. Természetesen érintése. halálos kimenetelű, persze ránk nézve! Pozitívum, hogy egy lövéssel le lehet szedni. Ha ebből egy hullámban sok azonos színű zúdul a nyakunkba, és sikerül is őket lelőni, akkor az utolsó egy felettébb kellemes dolgot hagy hátra, egy kis "POW"-feliratot. melyet ha felszedünk akkor néhány kellemes dologhoz juthatunk.
Néhány ezek közül:

  • kétszeres tűzerő,
  • a képernyőn lévő csúnyák megpusztulnak,
  • két vadász szélről fedez, stb.

Van még ezen kívül egy kisebb kétmotoros kávédaráló, amit csak több lövéssel lehet az örök vadászmezőkre küldeni, de szerencsére nem sok vizet zavar. Szerintünk mindenkinek a kedvence lesz az a szintén kétmotoros bombázó, amelyik a hátunk mögül settenkedik elő, és aminek a farlövészei mindent megtesznek hogy az életünket megkeserítsék Ezt a dögöt csak jó sok találattal lehet megpusztítani, ráadásul bevetésenként kétszer is előeszi a fene.
Nos véleményünk szerint a játék irányításának, és a játékosok számának beállítása már mindenkinek megy.

Irányítás:
KEMPSTON, SINCLAIR, CURSOR botkormány illesztő, vagy szabadon definiálható billentyűzet. Az '1', '2', '3' vagy '4' billentyűk megnyomására, a gép bemutatja azt a looping-figurát, amit a felszállás után is.
Végezetül el kell ismerni, hogy a játék elég régi, és grafikailag is már sokkal jobbak vannak, de a maga idejében a jók közé tartozott!
(Samu )

Örökélet: POKE 52472,0