Advanced Pinball Simulator

1990 - CodeMasters

flipper

Spectrum (48k)

Enterprise

A CodeMasters 1990-ben adta ki ezt a teljesen átlagos flipper-programot (nevezhetjük akár gyengének is...) Pillanatnyi fellángolást csak a fanatikus flipper rajongók körében kelthetett, mivel nem volt nagy választék Spectrum-on a flipper-programokból. Egy évvel a Time Scanner, és a Pinball Power megjelenése után a program a megkésettség érzését kelti. Egyedül a hangok hozzák az elvárható színvonalat.
Betöltés után a menüben elindíthatjuk a játékot egy, kettő, vagy három játékossal, megtekinthetjük a pontszám-táblát, valamint elolvashatjuk az instrukciókat, a stáblistát. A menüben a SPACE billentyűvel tudunk mozogni, a megfelelő menüpontot az ENTER-el tudunk kiválasztani.
A játékot három golyóval kezdjük, de 10000 pontonként kapunk egy jutalom golyót. Feladatunk, hogy felgyújtsuk a varázslat betűit (CAST), majd a bal felső sarokban lévő várba kell belőnünk a golyót. A labdát az ENTER-el tudjuk elindítani. Az ENTER nyomva tartásával tudjuk szabályozni, mivel erővel kívánjuk indítani a labdát. A flipper-tábla kialakítása elég érdekes, de nem túl fantáziadús. A címben szereplő "szimulátor" kifejezés enyhe túlzás, a labda néha elég furcsán viselkedik. Az irányítás a következőképpen történik:
Z - bal flipperkar
M - jobb flipperkar
P - szünet
R - kilépés a játékból (az aktuális játékossal)
Az Enterprise verzióban a flipper-karokat a két SHIFT billentyűvel vezérelhetjük.

Örökélet: POKE 35237,0