After the War

1989 -

Akció, lövöldözős

Forrás:
Spectrum Világ 23 rész

Spectrum (48k)

Enterprise


A Dinamic software-ház már évek óta a spanyol játékprogramgyártók reprezentánsaként van jelen a játékpiacon. Különösebb szuperprogramok nem fűződnek a nevéhez, de nagy tömegben gyártott, szórakoztató akciójátékaival biztos üzleti sikert könyvelhet el magának. Ennek a kommersz játékdömpingnek az egyik legújabb darabja az AFTER THE WAR. Ez egyfajta TARGET RENEGADE-klón (a kerettörténetet meg a játék célját ebből már mindenki ki is találhatja), elég tetszetős kivitelben.
Az első szinten igen bonyolult faiadat előtt ágyunk: jobbra kell menni. Közben mindenfajta kellemetlen fickó jön szembe; akiket a legjobb megrugdosni vagy lecsapni. Körülbelül a szint felétől keményebb fejű emberkék jönnek: ezeknek már két jól irányzott ütés (vagy rúgás) szükséges a jó útra térítéséhez. További kellemetlenségek is adódnak: néhány dinamitrúd tűnik fel a légtérben. Aztán fel is robban. A detonáció nincs jó hatással az egészségi állapotra. Minden zóna végén találkozunk a legerősebb ellenféllel, aki jó egy fejjel magasabb nálunk. Három zónából áll a szint, ha elveszítjük egy életünket a fázis legelejéről próbálkozhatunk újra. A szint végét elérve megkapjuk a második rész kódját: 94656981.
A következő szinten egy nagy gépágyúval (és természetesen a hozzátartozó munícióval) szerelkezünk fel. Az ágyút fel-le mozgathatjuk a függőleges és vízszintes irány közöt. A játék fair-play alapon zajlik, mert most már a rosszfiúk sokasága sem puszta kézzel támad ránk (golyószórókkal, rakétákkal és egyéb kezük ügyébe eső tárgyakkal. Ebből természetesen szörnyű lövöldözés fog kisülni. A szint végén megint egy nagy rondaság vár bennünket: ez valami robot - némileg eltúlzott harci felszereléssel...

Az akciójátékok kedvelői bizonyára jól fognak szórakozni az AFTER THE WAR-ral, bár véleményünk szerint a Játék egy kicsit nehézre sikeredett (legalábbis örökélet poke-nélkül). A kivitelezés az ilyen típusú játékoktól elvárható szintet képviseli. Kár, hogy a játéktér színtelen, a sprite-ok viszont szép nagyok. Bumm!

Spanyol szótár a billentyűzet definiáláshoz: ARRIBA - fel, ABAJO - le, IZQUIERDA - balra, DERECHA - jobbra, GOLPEAR - ütés, PATADA - rúgás, PAUSA - játék szüneteltetése, RESET - kilépés a játékból.

Örökéket POKE:
level 1: 48950,0
level 2: 49001,0

Térkép