AirWolf II.

1986 - Elite Systems Ltd.

Akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

Enterprise

A híres AirWolf című filmsorozatból számtalan játék készült számtalan típusú számítógépre. Aki esetleg nem ismerné: egy régi filmsorozatról van szó, melyben egy különleges képességekkel bíró helikopterrel erednek a bűn nyomába. (A sztori Kék Villám, és a Knight Rider keveréke...)
Az Elite játéka egy egyszerű lövöldözős program. Ránézésre egy abszolút középszerű, fiókban porosodó kiadatlan űrhajós-lövöldözős programra aggatták rá az Airwolf címkét, hátha úgy el lehet adni. Hogy egy helikopter mit keres az űrben, az valami fizikai csoda! Célunk az ellenséges erőkön utat törni és eljutni a "főgonoszig", akit eliminálnunk kell. Az út persze odáig igen hosszú, három élettel nem fogunk sokra jutni. A program érdekessége (azon kívül, hogy nem balról jobbra haladunk, hanem jobbról balra...), hogy a játéktér függőleges irányban nem korlátozódik egy képernyőnyire, kedvünkre "repkedhetünk" le-fel. Persze a falak azért korlátozzák mozgásunkat, hiszen ezeknek ebben a játékban sem ütközhetünk.
Hogy a játék változatosabb legyen, természetesen felvehetünk "extrákat" is, melyek megjelenési formája a levegőben egyhelyben lebegő kis "gumilabda". Minél több ilyen gumilabdát veszünk fel egymás után, annál erősebb "extrát" kapunk ha aktivizáljuk azt.
Az éppen aktív fegyverünket a játékképernyő felett az "ACTIVE!!" feliratú ablakban láthatjuk, míg az ENTER megnyomásával éppen aktivizálható fegyvert a STANDBY ablakban láthatjuk:

  • SMART Bomb - Minden a képernyőn lévő repülő ellenség megsemmisül.
  • Erősebb rakéta
  • X 2 - kétszeres tűzgyorsaság.
  • Lézerfegyver - nagyobb tűzerő, de a lőtávolsága nincs egy képernyő.
  • Shield - pajzs. Egy rövid ideig védelmet nyújt.

A pajzsot tehát akkor kapjuk meg, ha 5 "gumilabdát" összeszedünk. Ha a hatodik labdát is felvesszük, újra a SMART BOMB-tól kezdődik a sor. Életeink számát a jobb oldalon látható szívek jelképezik.
Vigyázzunk, a földi ágyúk közül nem mindegyik semmisíthető meg! Kezdetben sok gondot fog okozni az utunkat álló fal, melyet csak téglánként tudunk szétlőni (ez a momentum minden AirWolf játékban megtalálható). A játék kb. a felénél egy nagyobbra nőtt furcsa "Űrhajóval" kell megküzdenünk, melyet csak jó sok lövéssel tudunk megsemmisíteni. Persze eközben ő is vadul lő felénk. Javasolt a lézerfegyver alkalmazása. A játék végén a "főgonosz" természetesen szintén helikopterrel veszi fel a harcot ellenünk (szívós darab ez is...)
A játékot irányíthatjuk Kempston, Cursor, Sinclair botkormányról, vagy billentyűzetről a -nem túl szerencsés- Q, A, O, P, SYMBOL SHIFT kiosztással.
Az ENTERPRISE tulajdonosok sajnos csak billentyűzettel játszhatnak (itt a jobb SHIFT a tűzgomb).

Sérthetetlenség: POKE 57391,58
Örökélet: POKE 53471,0