Alien Highway

1986 -Vortex

akció

Forrás:
Sinclair Spectrum játék és program 2. rész

Spectrum (48k)

Enterprise

A program a már ismert HIGHWAY ENCOUNTER folytatása. Betöltés után közvetlenül megjelenik az információs ablak, ill. ezután ENTER megnyomására a menü. A választható vezérlések:

  1. Billentyűzet: P - szünet (ENTER - tovább), Q - gyorsít, A - lassít, L - forgás jobbra, K - forgás balra, M - tűz
  2. KEMPSTON Interface
  3. PROTEK
  4. INTERFACE I-II.

Feladatunk hasonló a Highway Encounter-ben megismertekhez. Itt most nem "Lasertron"-t, hanem un. "Terratron-t" kell előre tolnunk a robot segítségével 30 pályán keresztül, az idegenek ipari központjához. A feladat annyival bonyolódott, hogy a Terratron csak akkor fog működni, ha teljesen feltöltjük energiával az utunkba eső hét regeneráló állomáson.
A játék a 30. zónában kezdődik. Ebben a játékban csak egy robotunk van a küldetés teljesítéséhez. Az ellenséggel való találkozás energiaveszteséget okoz, nem közvetlen pusztulást. Ez a bal alsó sarokban leolvasható. Ha minden energiánk elfogy, vagy ha lejár az időnk, a játék véget ér. Némi utánpótlást jelenthet a 30 pályán véletlenszerűen elhelyezett feltöltő állomás. A terratron-t neki kell tolni a robottal, és ezt a jobb alsó sarokban is jelzi. A hét állomás teljesítése egyébként is alapfeltétele annak, hogy a terratron a 0. zónában ki tudja fejteni hatását. Egyébként az idő múlása is követhető. A Highway Encounter-hez képest némi könnyítés, hogy a terratron szabadon tologatható az úton balra-jobbra is, de az út szélének sajnos nem szabad nekimenni.
Nagyon jól kivitelezett, érdekes játék.