1987 - Code Masters Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

Az 1970-es évek elején, kaliforniai gyerekek indították útnak a BMX őrületet, kerékpárjaikkal "dirt track-eken", azaz "piszkos pályákon" versenyeztek, trükköztek és ezzel egy olyan gyorsan terjedő, populáris fajtáját hozták létre a kerékpározásnak, amelyből később számos más ága is kifejlődött. Az évtized közepére már nem csak a lelkes "nyergelők", hanem a gyártók is felfigyeltek erre a hullámra és megkezdték a speciális terepre és versenyzésre, trükközésre alkalmas BMX-ek gyártását. Később az is kiderült, hogy a bicikli olcsóbb, változatai ideális gyerekkerékpárok, így a '80-évek közepére kiteljesedhetett a BMX "őrület". Jellemző módon még mozifilm is készült a biciklivel "főszereplésével" 1983-ban (BMX Banditák). Nem csoda hát, ha a programozókat is megihlette a téma: számos "biciklizős játék" készült BMX-télmában. A Code Masters játékában "dirt trackeken" versenyezhetünk.
Nem mondható, hogy a játék kivitelezése "egyedi", hisz igencsak hasonlít a Grand Prix Simulator-hoz, többek között abban is, hogy elég "érdekesen" gurul (csúszkál) ez a bicikli... A versenyen két biciklis áll rajthoz. Akár ketten is játszhatunk, egy játékos módban ellenfelünket a gép irányítja. Minden futam 3 körös, a bajnokság max. 7 futamból állhat (ezt beállíthatjuk), minden futam más-más, egyre nehezebb pályákon zajlik. A pályák jellegzetes eleme a döntött kanyar, melyben még úgy-ahogy tudunk kanyarodni (és nem csak csúszkálni), valamint az út mentél heverő kövek, melyekre ráhajtva bukunk (időveszteség). Akkor is esünk, ha a két biciklista összeütközik, így előzni sem egyszerű... Ha egy futamban nem sikerül a megadott kvalifikációs időn belül célba érni, kiesünk a további versenyből (GAME OVER). A futam után megnézhetjük a visszajátszást.

A menüben a 'C' billentyűt megnyomva az irányítást beállítva először a játékosok számát adhatjuk meg, majd az irányítást választhatjuk ki: billentyűzet, vagy SINCLAIR, KEMPSTON illesztő a választék. A billentyűzetet szabadon definiálhatjuk. Fék egyébként nincs a biciklin...
Az 'N' megnyomása után állíthatjuk be, hány versenyből álljon a bajnokság (1-7).
Az 'S' megnyomásával indíthatjuk a játékot.

Végtelen idő: POKE 49264,58