Bubble Bobble

1987 - Firebird

ügyességi

Spectrum (128k)

A Bubble Bobble a Taito által 1986-os arcade platform játéka. A játék sikeres lett, ezért a Taito megengedte, hogy a Firebird elkészítse a 8 bites verziókat. A játék egy klasszikus platform-rendszerű ügyességi játék, amit akár két játékos is játszhat egyszerre! A játék különösen akkor élvezetes, ha ketten játszunk!

 

Bub és Bob a két kicsi dinoszaurusz megirigyelte a sárkányok képességét, hogy tüzet tudnak fújni, ezért elhatározták, hogy ők is szert tesznek ilyen irányú képességekre. Hosszas gyakorlás után eljutottak arra a szintre, hogy, igaz tüzet nem, de buborékokat már tudtak fújni. Szerencsére ezzel is ártalmatlanná tudják tenni a rájuk támadó gonosz ellenségeket, erre a képességükre hamarosan szükségük is lesz.
Az irányítás történhet billentyűzetről, vagy Kempston, Sinclair, Cursor joy-ról. Miután mindkét játékosnak kiválasztottuk az irányítást, az '1', vagy a '2' megnyomásával dönthetjük el, hogy hány játékos akar játszani. Feladatunk a ránk támadó ellenségek ártalmatlanná tétele. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a tűz gomb megnyomásával buborékot fújunk rájuk. Ha eltaláljuk őket, felfújódnak, és elkezdenek felfelé szállni. Ilyenkor nekik ugorva kidurrannak, és egy felvehető extra-tárgyat hagynak maguk után. Vegyük figyelembe, hogy a buborékok "lőtávolsága" meglehetősen korlátozott!Vigyázzunk, ha sokáig nem pukkasztjuk ki őket, visszaváltoznak! Próbáljuk meg az ellenségeket minél hamarabb ártalmatlanná tenni, mert az ellenségek egy idő után begyorsulnak. Vigyázzunk, akárcsak mi, az ellenségeink is bármikor felugorhatnak a felettük lévő platóta! Olyan szinttel is fogunk találkozni, ahol a képernyő alján ki lehet esni, ilyenkor nem halunk meg, hanem a képernyő tetején beesünk a játéktérre. Játék közben a pályán véletlenszerűen különféle tárgyak jelennek meg, amiket felvéve pontszámunkat gyarapíthatjuk. Ezek közül a leghasznosabb az óra, amivel egy időre megállíthatjuk ellenfeleinket, de akár tűzfújó képességekre is szert tehetünk! Ha elkap egy ellenfél, oda egy életünk. Életeink számát a képernyő bal alsó sarkában lévő zöld pöttyök mutatják. A képernyő tetején középen láthatjuk az eddigi rekordot, két oldalon pedig a két játékos pontszámát.

Örökélet: POKE 43867,52; POKE 43871,52
Sérthetetlenség: POKE 43835,150; POKE 43836,195