1988 - Elite

autóverseny

Spectrum (128k)

Enterprise

Pfűűű... mondták Angliában is, amikor végül elkészült a Buggy Boy Spectrum változata. Ez a játék C-64-en indult, és akkor sokan vélekedtek úgy, hogy nem fog sikerülni az átirat. A játék egy kiváló autós szimuláció. Pattanjunk be a feltuningolt Baja Bug-be, s készüljünk fel, hogy végigszáguldjunk öt olyan versenypályán, amely joggal vehetné fel a legkeményebb, legvacakabb, stb. jelzőket.
Először be kell állítanunk az irányítást (P,L -el tudunk a menüben mozogni, de ha kiválasztjuk a Joy-t rögtön átkerül rá az irányítás).
A programban öt pálya választható: az első egy körpálya, a többi szakaszokra osztott pálya. Mindegyik pályáról elmondható, hogy fekete alagutakkal, keskeny hidakkal és akadályok ijesztő sorával kedveskedik. Nem lehetünk azonban óvatosak, mert az egyes szakaszokat időre kell teljesíteni. A váratlan szikladarabokat a szerencsésebbek megússzák, az ügyesebbek kikerülhetik. Téglafalak, lámpaoszlopok, és fák szintén megkeserítik az életünket. Ha akadállyal ütközünk, a kocsi felrobban. Bár a játék nem életre megy, ez jelentős időveszteséggel jár. Az akadályok egy része kikerülhető úgy is, ha az előtte ugratónak elhelyezett farönköknek nekimenve átugratunk rajta. A pályán kapuk is láthatóak, amelyek plusz pontot adnak, ha áthaladunk rajtuk, de a legértékesebb a TIME feliratú kapu, ami időt ad. A pályákon itt-ott zászlókat is lehet látni, amiket érdemes gyűjteni, mert ha megszereztünk öt darabot, extra pontot kapunk.
A játéktér felett bal oldalon a térképet láthatjuk, ami jelöli, hogy merre tarunk a pályán. A térképtől jobbra leolvashatjuk, hogy mennyi időnk maradt a szakasz teljesítésére, a pontszámunkat, hogy milyen sebességfokozatban vagyunk (összesen két fokozatú a váltónk). Láthatjuk továbbá, hogy eddig hány zászlót gyűjtöttünk be az extra ponthoz.
A kocsi irányítása egyértelmű, azzal a plusszal, hogy váltani a le,fel+tűz gombbal tudunk (két fokozatú váltónk van, tehát használata nem lesz nehéz), A tűz+jobbra, balra pedig éles fordulók bevételére alkalmas.

Nem fogy az idő: POKE 37969,0
Az Enterprise verzióban CHEAT-el bekapcsolhatjuk az örökidőt: betöltés közben tartsuk nyomva valamelyik funkcióbillentyűt (pl. az F1-et).