1988 - Ocean Software

akció, lövöldözős

Spectrum (128k)

Az Operation Wolf rajongókat valószínűleg megelégedéssel fogja eltölteni az alább bemutatandó játék. A program szép grafikával, és jónak mondható hangokkal van felvértezve, amely ebben a játékkategóriában szinte biztos siker. A program pénzbedobós játékgépen kezdte pályafutását, de az Ocean software-háznak köszönhetően a Spectrum tulajdonosok is élvezhetik a játék "gyönyöreit"... Feladatunk az ellenség által megszállt területek megtisztítása. A feladatunk teljesítésére rendelkezésre álló eszközeink: végtelen lőszerrel ellátott gépfegyver, kézigránátok.

Az irányítás történhet Kempston, Sinclair, Cursor botkormányról, vagy billentyűzetről. A billentyűzetet kiosztása átdefiniálható, az alapértelmezés a szabványos Q - fel, A - le, O - balra, P - jobbra, M - tűz, SPACE - gránát. A játék menete némileg eltér a "megszokottól": főhősünk a képernyő alján látható, a jobbra balra irányokkal tudunk mozogni, kerülgetni a felénk tartó lövedékeket. A tűz + iránybillentyű megnyomásával tudjuk a célkeresztet mozgatni, miközben folyamatosan tüzelünk. A játékot bármikor szüneteltethetjük a 'H' billentyű megnyomásával (folytatás: tetszőleges billentyű), az 'F' megnyomásával kiléphetünk a játékból.
A játékban minden találat hatására elvész egy életünk! Szerencsére az ellenfeleink nem túl pontosan céloznak. A játék nehézségi szintekre van osztva. Minden nehézségi szint 4 képernyőből áll. Feladatunk minden képernyőn az elegendő mennyiségű ellenség eliminálása. A képernyő alatt az ENEMY kijelző "hullaszámlálóként" funkcionál, azt láthatjuk rajta, mennyi ellenséget kell még megsemmisítenünk. Ellenfeleink katonák, harckocsik, helikopterek. Szenteljünk külön figyelmet a teherautókra, melyekből - a képernyő közepén leparkolva - jelentős számú ellenség ugrik elő. Célszerű ezeket tehát még ezelőtt szétlőni. A járműveknek több találat is szükséges! A képernyőn látható tereptárgyak közül némelyik nem bírja a "gyűrődést", így egy-két találat hatására megsemmisül. Az épületeket egyébként érdemes is egy kézigránáttal felrobbantani, mert így nem nyújtanak fedezéket támadóinknak.
Némely elesett ellenfél valamilyen jutalom tárgyat ejt a képernyő aljára, ezeket úgy tudjuk megszerezni, ha felvesszük főhősünkkel. Így pótolhatjuk kézigránát-készletünket, vagy fokozhatjuk fegyverünk tűzgyorsaságát, tűzerejét. Kézigránátjainkat a képernyő bal-alsó sarkába láthatjuk. Sajnos tűzerő fokozás csak egy ideig működik. Minden nehézségi szint negyedik képernyőjén egy nagyobbra nőtt ellenséggel kell megküzdenünk, melyeket csak jó sok találattal lőhetünk szét. Közben persze szorgalmasan szórják ránk az ólmot.
A játékban összesen 5 nehézségi szintet kell teljesítenünk. A játékot egy vagy két játékos játszhatja, de a menüben kérhetünk demo-t is.

Sérthetetlenség: POKE 34822,24