Clickmania

1999 - Optical Brothers

logikai

Spectrum (128k)

Egyszerű, de ötletes logikai játék, ami könnyen a géphez szögezheti a játékost hosszabb időre is. Ezt a "veszélyt" tovább fokozza, a rendkívül profi kivitelezés, a látványos grafikai megoldások. Az alapötlet igencsak egyszerű: egy véletlenszerűen felépített, különböző színű kockákból álló táblát kell lebontani úgy, hogy ha egy adott színű kockára rákattintunk, a szomszédos azonos színű kockák is eltűnnek. A gravitáció törvényei szerint először fentről fogynak el a kockák. (Illetve, ha egy oszlop elfogy, a tőle jobbra lévő oszlopok balra zárkóznak.) Hogy ne legyen túl egyszerű a dolgunk, vannak "speciális" kövek is:

Bár a program méri, mennyi időt töltöttünk el eddig a feladvánnyal. Időkorlátunk nincsen. Játék közben a NEW gombra kattintva bármikor új játékot kezdhetünk, a SETUP menüpont után a játék néhány paraméterét állíthatjuk be:

A LEVEL és a BACKGROUNDS paraméterek csak új játék indítása után módosulnak! A beállított paramétereket a SAVE gombbal menthetjük el, a DEFAULT gombbal visszaállíthatjuk a program alapértelmezésű beállításait.
A játékot irányíthatjuk billentyűzetről (Q, A, O, P, SPACE), Kempston, Sinclair Interface-ről.