Continental Circus

1987 - Virgin Mastertronic

autóverseny

Spectrum (128k)

Színvonalasan kivitelezett Forma-1 autóverseny. A játék pénzbedobós játék Spectrum változata, ezért eléggé "arcade" jellege van. Pályát nem tudunk választani. Csak akkor tudunk továbbjutni a következő pályára (nehézségi szintre), ha az ehhez szükséges kvalifikációs szintet elérjük A játékelején a 99. helyről indulunk, versenyről - versenyre kell magunkat feljebb küzdeni. A versenyek három körösek, további nehezítés, hogy minden kört meghatározott idő alatt kell teljesítenünk (ha az idő lejár, vége a játéknak).
Ha bárminek ütközünk (másik autónak, pálya széli akadálynak), két eset lehetséges: megpördülünk, majd jelentős időveszteséggel folytathatjuk a versenyt, rosszabb esetben autónk csak lelassul, viszont elkezd füstölni. Ilyenkor ki kell állnunk a boxba, hogy kijavítsuk a sérülést. Ha mégsem állunk ki javításra, a füst rövid idő elteltével pirosra változik, majd kipördülünk. Tekintettel, hogy a füst akkor is eltűnik, ha már füstölő autóval kipördülünk, nem érdemes a boxba kiállni, az sem kevesebb időveszteség. A javítás egyébként automatikusan történik, nekünk csak meg kell állnunk. Tipp: ha nincs a pálya szélén akadály, nyugodtan előzzünk az útról letérve, a pályán kívül lassulunk ugyan, de nem drasztikusan.
A játékban 8 versenyt kell teljesítenünk: Brazília, USA, Franciaország, Monaco, Németország, Spanyolország, Mexikó, Japán. Sajnos a Hungaroring nem szerepel a játékban... A pálya vonalvezetését minden verseny előtt tanulmányozhatjuk (a továbbjutáshoz szükséges helyezéssel egyetemben (QUALIFIED RANK)), de sajnálatos módon a játékban szereplő pályák a minimálisan sem hasonlítanak az eredetihez.
Autónk váltója két fokozatú, hogy melyik sebességi fokozatban vagyunk, azt a bal felső sarokban látható szám jelzi (az elért legmagasabb pontszám (TOP) mellett). Jobb oldalon folyamatosan láthatjuk pillanatnyi helyezésünket (RANK), és a már említett kvalifikációs szintet (QUALIFY). A SCORE, a SPEED, a TIME kijelző egyértelmű...

Egy kis segítség a játék indításához: a menübe az ENTER megnyomásával juthatunk, az irányítás kiválasztása után már csak a botkormányt kell kezelnünk (a nevünk beírása is "betűkirakással működik).
Sajnos a játék nagyon nehéz, de minimális segítségre azért szert tehetünk:

Végtelen idő: POKE 33590,195