Dynamite Dan

1985 - Mirrorsoft

akció, mászkálós

Spectrum (48k)

Enterprise

Dan a rendkívül titkosügynök veszélyes megbízást kap: Dr. Blitzen világuralmi ambícióit kell letörnie. Az őrült tudós már el is készült egy új csodafegyver terveivel, melyet el kell lopnunk, mielőtt megépülne a fegyver. A terveket a professzor szigetén található erődítményben őrzik egy páncélszekrényben. Hősünk az épület tetejére léghajóval érkezik, azonban meglehetősen felkészületlenek vagyunk, így a páncélszekrény kinyitásához semmilyen eszközzel nem rendelkezünk. Ehhez 8 db dinamitrúdra van szükségünk. Pusztán véletlenségből minden őrült tudós szigetén pont ennyi dinamit fogadja a tisztelt titkosügynököket, így nincs más dolgunk, mint összegyűjteni őket, majd megkeresni a páncélszekrényt, amit a dinamit birtokában már ki tudunk nyitni. A páncélszekrény előtt Dr. Blitzen-el és személyesen is találkozhatunk! A páncélteremben őrködik Dr. Blitzen elragadó asszisztensnője, Donna is. A megszerzendő terveket - a feltűnés elkerülése érdekében - egy hatalmas TOP SECRET feliratú táskában találjuk.

Feladatunk teljesítése érdekében be kell járnunk az egész komplexumot, eközben számtalan mozgó ellenséggel, trükkös csapdával, életeinek számát csökkentő akadállyal találkozunk. Ha ellenséggel érintkezünk, egy életünk azonnal elvész, de arra is figyelnünk kell, hogy energiánk meglehetősen gyorsan fogy! Ha elfogy az energiánk, vagy ha túl magasról esünk le, szintén elvész egy életünk. Dan-nak tehát folyamatosan ennie kell, hogy jó kondiban maradjon! Ez nem is lesz túl nehéz, mert vendéglátónk volt olyan szíves, és telerakta a szigetet különböző ehető finomságokkal, gondolva a szigetre érkező titkosügynökökre. Dan sajnos igen rossz úszó, így ha a sziget tövében vízbe esünk, azonnal vége a játéknak! Az oxigénpalack megvéd a vízbefulladástól, ha ennek birtokában esünk a vízbe, a léghajóban találjuk magunkat! A kémcsövek felvételével jutalom életet kapunk.
Az épület néhány pontján teleportokat találhatunk, melyek jelentősen meggyorsítják a közlekedést. Ha ezekbe beállunk, amikor látványosan villognak, a sziget egy másik pontján találjuk magunkat. Közlekedésünket egy, a léghajótól balra található lift is segíti.
Nagyon látványos program, Jet Set Willy rajongóknak minden bizonnyal nagyon tetszik (A program összesen 48 szépen kidolgozott képernyőt tartalmaz.). Talán csak az szólhat ellene, hogy nagyon nehéz. Ha valamilyen csoda folytán, vagy örökélet POKE használatával sikerül megszereznünk a terveket, a professzor elmenekül, így biztosítva egy sikeres program folytatását...

A játékot irányíthatjuk billentyűzettel (A - balra, S - jobbra, SPACE ugrás), vagy Kempston, Sinclair botkormánnyal. A billentyűzet definiálható. A létrákon felfelé az ugrás billentyűvel haladhatunk, lefelé azonban nem tudunk rajta mászni! A P megnyomásával szüneteltethetjük a játékot.

Örökélet: POKE 52678,0; POKE 57035,0

Térkép