Eliminator

1988 - Alternative Software

akció, űrhajós

Spectrum (48k)

Enterprise

Az Eliminator sajnos egy rendkívül ötletszegény, egyszerű shoot-em-up játék. Történet a szokásos "megmentem a világot a gonosz idegenektől" lehetne. Űrhajónkkal jobbra repülve írtjuk a ránk támadó ellenséges kötelékeket. Semmilyen tűzerő fokozó extra nincs a játékban, a háttér (nem is tudunk nekiütközni) nem változik, és ellenfeleink kinézete sem nevezhető változatosnak. Igazából nehézségi szintek sincsenek a programban, egyfajta ellenség támad, különböző kötelékekben, amíg a program nem közli, hogy mostantól másilyen ellenséggel kell megküzdenünk. Hiába változik az ellenség kinézete, ugyanazokban az alakzatokban repülnek, mint az összes többi...
Kitartó lövöldözés után a program egyszercsak közli: "YOU WIN" és a játék végeztével a menüben találjuk magunkat. A hosszabb játékra semmi sem motivál, "szerencsére" 3 életünk pillanatok alatt elfogy. A készítők feleslegesnek érezték azt is, hogy hangokat fabrikáljanak "művükhöz".

A játékot irányíthatjuk Kemspton, Sinclair botkormány-illesztővel, vagy billentyűzettel. A billentyűket szabadon definiálhatjuk. Az Enterprise változatban választhatunk ugyan külső botkormányt, de az nem működik. Az átirat hibája továbbá, hogy amikor lövünk, űrhajónk megáll egy pillanatra. Tűzerőnk viszont nagyobb, mint az eredeti változatban és egy kicsit lassabb is a játék.

Örökélet: POKE 35962,183
Sérthetetlenség: POKE 35179,17