Fearless Frank

1984 - Vision Software Factory

ügyességi

Spectrum (48k)

Rettenthetetlen Frank a híres kaszkadőr filmforgatáson dolgozik. Feladata, hogy különféle járművekkel a leglehetetlenebb akadályokon jusson keresztül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bal felső sarokból kell eljutni a jobb alsó sarokig. A pálya négy emeletből áll, balról-jobbra haladva kell végigjutnunk rajta (ha a jobb oldalon kimegyünk a képernyőről, egy emelettel lejjebb, bal oldalon jelenünk meg). A lyukakon - az alsóbb szintre esve - lerövidíthetjük a mutatványunkat, így könnyítve meg dolgunkat, esetleg egy rázósabb akadályt kikerülhetünk így.
Frank igen sokrétű, felváltva motorkerékpárral, jetski-vel, és snowbike-al zsonglőrködik. Az adott járműhöz illő környezetben és akadályok között. Az irányítás sajnos nem változik járművenként, mindhárom jármű azonos módon viselkedik. Az irányítás elsőre talán szokatlan lesz. Járművünkkel gyorsíthatunk lassíthatunk, de tolatni nem tudunk. Ugorni is tudunk: maximális sebességnél, egyetlen ugrással majdnem keresztülrepülünk az egész képernyőn. Ráadásul ugrás közben, a levegőben is szabadon változtathatjuk sebességünket! Ezekre a bravúros mozdulatokra szükségünk is lesz, mert egyik-másik akadály (kombináció) első pillantásra elég lehetetlennek tűnik.
A teljesített "jelenetekért" pénzjutalmat kapunk (pontszám helyett). Szimpatikus, hogy a játék indulása előtt 6 fokozatban tudjuk skálázni a nehézségi szintet. (A legkönnyebb fokozatban nincsenek lyukak.)

Irányítás:
A menüben Billentyűzetet, SINCLAIR, vagy KEMPSTON illesztőt választhatunk. A billentyűzetkiosztás a következő:
CAPS SHIFT - lassítás, Z - gyorsítás, SPACE - ugrás,
Q - kilépés a játékból, H - játék szüneteltetése (folytatás: S)

Örökélet: POKE 44369,0