Fire and Forget

1988 - Titus

akció

Spectrum (128k)

Enterprise

A Crazy Cars két részének sikerén felbuzdulva úgy döntött, hogy addig ütik a vasat ameddig meleg. Szerencsére megkímélték a nagyérdeműt egy újabb Crazy Cars résztől, inkább a program átalakítása útján elkészült egy Road Blasters klón (enyhe Mad Max feeling-el körítve.) Persze e program is bizonyítja, két jó ötlet összegyúrása nem feltétlenül jó ötlet...
Aki játszott a Road Blaster-el annak az előttünk álló feladat ismerős lesz: egy felfegyverzett autóval kell az ellenséges autók, ágyúk, helikopterek között lavírozni, mindeközben minél több ellenséget eliminálni. Autónk üzemanyaga folyamatosan fogyatkozik, tehát útközben azt is pótolnunk kell. Ha elfogy az üzemanyagunk, vége a játéknak!
A játékot Kemston, vagy Sinclair botkormánnyal játszhatjuk. Elszántak játszhatnak billentyűzetről is az igen szerencsétlen Q, A, 6, 7, CAPS SHIFT kiosztással is. Enterprise tulajdonosok bármelyik botkormányt magukhoz ragadhatják. A 'P' megnyomásával szüneteltethetjük a játékot (a 'gyorsítás' funkcióval folytathatjuk a játékot). A játék indítása előtt még a le-fel billentyűk segítségével beállíthatjuk a nehézségi szintet.
Ha elindulunk az úton, hamarosan az ellenséges haderő széles repertoárjával találkozhatunk:

Szerencsére bármelyik ellenfél kilőhető, így javasolt a tűz gomb folyamatos nyomvatartása (végtelen lőszerünk van). Szintén az útón szétszórva vannak elhelyezve az üzemanyag kannák, melyeket felvéve maximumra tölthetjük az üzemanyagkészletünket. Figyelem! Bár végig üzemanyagról beszélek (a képernyő tetején is a FUEL felirat szerepel), a megnevezés megtévesztő! Valójában a rendelkezésre álló időnket méri, mivel ha állunk, akkor is ugyanúgy fogy, mintha maximális sebességgel haladnánk! A program nem számolja az elvesztett életeinket, de ha felrobbanunk (ütközünk valamivel, eltalálnak), büntetésből üzemanyagot vesztünk. Az útról egyébként nem tudunk lemenni, és nem is lassulunk, ha az út szélére sodródunk.
A képernyő tetején a pontszámunkat (SCORE), a rekord-pontszámot (HIGH), a sebességünket (SPEED), a nehézségi szintet (WAR), és a játék BONUS pontszámunkat láthatjuk, amely a szintek végén megmaradt üzemanyagunk függvényében gyarapszik.
A FUEL feliratú sáv - mint már említettem - az üzemanyagunkat méri.
A játék végeztével eredményünktől függően feliratkozhatunk a legjobb eredményt elérő pilóták listájára. A nevünket a botkormánnyal rakhatjuk ki, így a játék alatt egyszer sem kell a billentyűzethez nyúlnunk.

Örökélet: POKE 25384,0; POKE 25654,0