Flappy Bird ZX

2014 - Ralf

ügyességi

Spectrum (128k)

Enterprise

A Flappy Bird eredetileg egy vietnámi programozó webes, idegcincáló játéka, amit fél évig kb. senki se töltött le, aztán hirtelen felkapta egy weboldal és mém lett belőle. Pedig a játék nem is eredeti ötlet, korábban is láttunk már ilyet helikopterrel vagy rakétával és azok még jobban irányíthatóak is voltak. Lényeg a lényeg: azóta majd' mindenféle platformra klónozták, íme, még Spectrumra is...
A játékban egy madárral kell oszlopok között átnavigálni, úgy, hogy csak a magasságunkat tudjuk változtatni. A SPACE nyomva tartásával emelkedhetünk a gravitáció ellenében. Minden 32. oszlop után új nehézségi szint kezdődik (ilyenkor változik a színkompozíció, másban nincs is különbség a nehézségi szintek között). Egyetlen életünk van, ha oszlopnak vagy a képernyő aljának, tetejének ütközünk, vége a játéknak!
A játéknak egyébként van vége, 8 nehézségi szint (vagyis 256 oszlop!!) után célba érünk, és a gép gratulál. Remélhetőleg addig sem lyukad ki a fólia a SPACE billentyű alatt... Pedig a Spectrum-verzió még könnyebb is, mint az eredeti.