Fridge Frenzy

1985 - Bug-Byte Software Ltd.

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

A játék helyszíne minden bizonnyal egy legénylakás hűtőszekrénye (?!) ahol a kupleráj "kicsit" eszkalálódott. Legalábbis nem tudjuk máshogy értékelni, ha egy hűtőben radioaktív neutrónium energiakristályok villognak szerteszét, aminek hatására a hűtőben lévő ehető és ehetetlen dolgok is "lábra kaptak" és jelen pillanatban fel s alá szaladgálnak... Freddie-nek jutott a feladat, hogy rendet teremtsen a hűtőszekrényben, azaz összegyűjtse az összes energiakristályt. Eközben el kell kerülnie a szúrós jégcsapokat, elektromos szikrákat és persze a szaladgáló "mutáns" tárgyakat.
Minden képernyőn 4-4 (villogó) energiakristályt kell összegyűjteni, ha ez sikerül a következő képernyőre jutunk. Összesen 16 képernyőt tartalmaz a program. A feladatot megadott időn belül kell teljesíteni: ezt hivatott jelezni a játékképernyő feletti hőmérséklet jelző sáv csökkenése. Bár az eddig elmondottak alapján Manic Miner klónnak gondolnánk a játékot, nagy különbség, hogy a Fridge Frenzy nem platformjáték, szabadon mozoghatunk mind a négy irányba. Néhány képernyőn egyes faldarabok csak akkor nyílnak meg, ha felvettünk egy bizonyos kristályt. Ezért a kristályokat csak meghatározott sorrendben tudjuk megszerezni.

Irányítás:
A menüben a 'C' megnyomása után állíthatjuk be az irányítást: billentyűzetet (O, P, Q, A), vagy KEMPSTON botkormányt választhatunk. A billentyűzet szabadon definiálható.
A játék az ENTER megnyomásával indítható.
'1' - zene be,
'2' - zene ki,
'3' - játék szüneteltetése (folytatás: '4'),
'5' - játék megszakítása.

Örökélet: POKE 37254,182
Végtelen idő: POKE 37186,0