Full Throttle II.

1990 - Zeppelin Games Ltd.

motorverseny

Spectrum (48k)

Ritka, hogy egy program két részének megjelenése között 6 év teljen el. A Zeppelin Games 1990-ben, hat évvel az első rész megjelenése után szükségét érezte, hogy kiadja a Full Throttle második részét. Igazság szerint az első rész már a maga korában sem volt egy "ász", de később sokkal jobb motorverseny-programok jelentek meg (pl. Super Hang-on). Sajnos a program sok mindenben hű maradt az első rész "hagyományaihoz", így a gyenge grafikában, hangban, és még gyengébb játszhatóságban.

A program még az első részhez viszonyítva is "arcade" jelleget öltött. Pályaválasztásra nincs lehetőségünk, miután elindítjuk a játékot, a gép közli velünk a következő verseny nevét, valamint, hogy hányadik helyen kell célba érnünk, hogy kvalifikálhassuk magunkat a következő versenyre. Összesen 8 versenyt kell teljesítenünk, minden versenyen 40 motoros áll rajthoz, és minden pályán szigorúbb a kvalifikációs-szint:

Pálya
Kvalifikációs-szint
Donnington
30. hely
West Germany
25. hely
Belgium
20. hely
San Marino
15. hely
Italy
12. hely
Yugoslavia
8. hely
France
4. hely
Sweden
1. hely

A nyolcadik verseny után 50000 pontot kapunk, majd kezdődik a versenysorozat elölről, de most már minden versenyt meg kell nyernünk.
A verseny nem körpályán zajlik! A hátralévő versenytávot a DISTANCE kijelző mutatja. A program legnagyobb hibája ugyanaz, mint az első részé: leghátulról indulunk, a többi motoros nem szóródik szét (csak egy kicsit). Ha ütközünk egy másik motorossal, egy pillanatra teljesen lelassulunk, ezalatt a már megelőzött versenyzők "átgázolnak" rajtunk. A mezőny így egy "dugót" alkot előttünk, amin igen nehéz áttörnünk magunkat... Ha a pálya szélére sodródunk lelassulunk (bukni nem lehet).
A képernyő alatt a program címe mellett a verseny nevét láthatjuk, a sebességünket (MPH), és a pontszámunkat (SCORE), amely folyamatosan növekszik, és minden verseny után helyezésünk függvényében jutalom-pontot kapunk.
A játékot Kempston, vagy Sinclair botkormánnyal játszhatjuk, vagy definiálhatjuk a billentyűzetet is.

A következő POKE alkalmazásával minden versenyen -eredményünktől függetlenül- továbbjutunk:
POKE 54476,24