Glug Glug

1984 - CRL Group PLC

ügyességi

Spectrum (48k)

Enterprise

Egyszerű, de ötletes, szórakoztató játék a Glug Glug. A cím hangutánzó szóként "funkcionál", mivel egy mélytengeri búvárként fogunk tevékenykedni. Feladatunk a tengerfenéken fellelhető kincsek felszínre emelése.
A hajónkról egy kötéllel ereszkedünk le, a kincseket csak egyesével bírjuk a felszínre emelni. (A kincs felvétele a tengerfenéken, és a hajóra rakodása automatikusan történik.) Az óceán élővilága meglehetősen vad errefelé, az összes élőlény ártalmas ránk! A nehezebb szinteken olyan ragadozókkal is találkozhatunk, amelyek követnek minket. Ez tarthatatlan állapot, ezért a merüléshez magunkkal visszük kedvenc sorozatlövő szigonypuskánkat. Fegyverünk "tűzgyorsasága" valóban lenyűgöző, ráadásul végtelen számú szigonnyal rendelkezünk. Az élőlényekkel nem érintkezhetünk, de felettünk a kötélen átúszhatnak. A jobbra - balra iránnyal a hajót tudjuk mozgatni (és persze vele együtt magunkat is), a le-fel iránnyal süllyedünk - emelkedünk. Minden szinten három kincset kell a felszínre hoznunk, utána nehezebb szintet kapunk, vadabb, agresszívabb élőlényekkel.

A játékot egy vagy két játékos játszhatja (felváltva), billentyűzetről, vagy Kempston botkormányról (Enterprise-on a beépített botkormány működik). Ha a billentyűzet mellett maradunk a kiosztás a következő: A - fel, Z - le, M - balra, Symbol Shift - jobbra, SPACE - tűz.
Az Enterprise változat csak 128K-s üzemmódban működik!

Örökélet az 1. játékosnak: POKE 34139,0; POKE 34211,0
Örökélet a 2. játékosnak: POKE 34176,0; POKE 34227,0