Gunrunner

1987 -

akció, lövöldözős

Forrás:
Spectrum Világ 22. rész

Spectrum (48k)

Enterprise

A messzi jövőben játszódó programban hősünknek komoly feladat jutott! Egy szál pisztollyal végig kell küzdenie magát mindenféle veszéllyel teletűzdelt pályák sokaságán. Mindez csakis egy cél érdekében történik: el kell pusztítania a rejtélyes, oszlopokra állított fekete gömböket! Ebben különféle cselesen repülő müty-mütyök akadályozzák leginkább. Szerencsére segítségére vannak különböző megszerezhető tárgyak:

  • Jetpac: Ezzel a hátra csatolható repülő szerkezettel gyorsan átrepülhetünk az akadályok felett.
  • Shield: Pajzs, mely a repülő tárakkal való ütközés hatásaitól óv meg bennünket.
  • Poison: Egyfajta gránát, amely elpusztítja a repülő tárgyakat, valamint a felénk dobált kis gránátokat.
  • Multifire: Megháromszorozza fegyverünk tűzerejét.

Sajnos ezen tárgyaknak van egy szépséghibájuk is, csak egy ideig hatásosak! Hogy meddig, azt a pontszám mellett lévő nevük sárga elszíneződése mutatja. Minél sötétebb a felirat, annál inkább lehet számítani a hatásosságuk megszűnésére. Csak a mullifire "örökéletű", de ezt is elveszthetjük - a többi tárggyal egyetemben -, ha az idegen repkedő tárgyakkal sokáig érintkezünk!
Egy-egy szint teljesítése után egy BONUS pályát teljesíthetünk időre, ahol halálunk esetén nincs életvesztés, csak jutalmul kevesebb pont üti a markunkat.
A játékot a már ismert módon a menüben beállított módon mind Kempston, mind Sinclair botkormánnyal, valamint billentyűzetről is játszhatjuk. Előbb állítsuk be a billentyűzetet, mert csak így tudjuk a poison-t aktivizálni.

Örökélet: POKE 49171,0
Kezdő szint beállítása: POKE 48156,X (X 1 és 20 közötti érték lehet)