Hades Nebula

1987 - Nexus Productions Ltd.

akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

Átlagos színvonalú shoot-em-up játék. Megkímélem az olvasót a gonosz idegenekről szóló történettől, inkább térjünk rá a lényegre. A játék célja tőmondatban: lőni mindenre. Kicsit bővebben: megyünk felfelé és lövünk mindenre. Ellenfeleink sajnos igen jól céloznak, így sokat kell manővereznünk. Szerencsére az ellenfelek lövedékei szintén kilőhetők. (A túlélés kulcsa a fürge újjak...)
Az első részben egy bolygó felett repülve kell aprítani az idegeneket, majd a lényegesen hosszabb második rész az űrben zajlódik. Nemcsak a levegőben, de a talajon is (illetve a második részben az alattunk elterülő űrbázis felszínén) is várják célpontok pusztításunkat. A második részben időnként egy nagyobbra nőtt űrhajó is belibeg a képbe. A program nagyon nehézre sikerült, még annak ellenére is, hogy 10000 pontonként jutalom életet kapunk. 5 életünk hamar el is fog fogyni, ami nem is baj, úgysem motivál semmi a hosszabb játékra.
A játék Kempston, Interface II, Cursor botkormányokkal, vagy billentyűzetről játszható. A billentyűzetet tetszés szerint átdefiniálhatjuk. A futó játékot a CAPS SHIFT + SPACE megnyomásával meszakíthatjuk.

Örökélet: POKE 49883,0