Halaga

1985 - Interceptor Micros Software

űrhajós, lövöldözős

Spectrum (48k)

A program letöltése után egy jól kivitelezett, de igen nehéz Space Invaders játékkal lehetünk gazdagabbak.
A játék csak billentyűzetről vagy Protek, és Sinclair botkormányról játszható. Amennyiben billentyűzetet választunk, a CAPS SHIFT, Z SAPCE -igen szerencsétlen- kiosztással játszhatunk. A billentyűzetet definiálni nem tudjuk, így maradjunk a botkormánynál. A játékot az 'S' megnyomásával indíthatjuk, az 'A' megnyomásával bármikor visszaléphetünk a menübe.
A játék menete hagyományosnak nevezhető, de mint már említettem nagyon nehéz! A képernyőben egymás után több kötelék repül be, miközben vadul lőnek ránk. Próbáljunk meg a képernyő szélén "elbújni", majd amikor az ellenég csatasorba rendeződött, akkor kezdjünk támadni, ilyenkor már nem olyan agresszívak.
A játékképernyő alatt pontszámunkat (SCORE), életeink számát (SHIP), és az eddigi legmagasabb pontszámot (HI) láthatjuk. Aki játék közben nagyon "ráér" (?) az a legalsó sorban futó scroll-t is olvasgathatja...
Ha valamilyen oknál fogva (halomra lőnek minket) elfogy a 3 életünk, de magasabb pontszámot értünk el, mit az aktuális rekord, beírhatjuk 3 betűs monogramunkat. Itt szintén a jobb-ball irány, és a tűz gombot kell használnunk, de vigyázzunk, ha botkormányról játszunk, itt akkor is a billentyűzetet kell használnunk! (Z, CAPS SHIFT, SPACE).