Harry Hare's Lair

1985 - Artic Computing Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

Giles, a gazda répát ültet kertjében, balszerencséjére azonban Harry a nyúl ürege éppen a kertje alatt bújik meg. Harry igen jó étvágyú nyúl, addig nem nyugszik, amíg a kert összes répáját be nem gyűjti föld alatti üregébe. Harry a földalatti járatokban mozoghat, balszerencséjére azonban nincs egyedül: kígyó, két pókok, majd később egy patkány is csatlakozik a kert alatti élővilághoz, akik veszélyesek a nyúlra. Különösen a második pók a veszélyes, aki szabadon össze-vissza mászkálhat a járatokban (a többiek csak kötött útvonalon vízszintesen mozognak). Harry egyedül az üregében érezheti magát biztonságban (a játéktér jobb alsó sarkában), ide a többi állat nem tud bejutni. Harry-t szorult helyzetében "felhúzhatja a nyúlcipőt" és "visszateleportál" az üregébe. Ilyenkor viszont az esetleg nála lévő répa a "teleportálás" helyén marad. Ilyenkor csak az "elhagyott" répát tudjuk újra felvenni.
A játék két képernyőn játszódik: a kert alatti rész után egy "bonusz-pálya" következik, ez a föld alatt játszódik, itt a répákat kell oda-vissza futva gyűjtenünk (2. kép), miközben kikerüljük a függőlegesen mozgó "vadállatokat". Mindkét pályán folyamatosan csökken a BONUS, azaz, ha rövidebb idő alatt teljesítjük a feladatot, több pontot kapunk a végén. A játéknak nincsen vége, a két helyszín váltogatja egymást, amíg bírjuk élettel. (A játék három élettel indul.) A 3. szinttől jön a patkány, az 5. szinttől viszont a második (szabadon mozgó) pók turbó üzemmódba kapcsol, eszeveszett száguldozást rendez.

Irányítás:
A nyuszit csak billentyűzettel irányíthatjuk: O - balra, P - jobbra, Q - fel, A - le, legalsó sor: CAPS SHIFT ... SPACE - teleportálás.
A játékot az ENTER megnyomásával indíthatjuk.

Örökélet: POKE 52723,0