Horace and the Spiders

1983 - Sinclair Research Ltd.

ügyességi

Spectrum (16k)

Enterprise

Horace neve ismerős lehet az "idősebb" Spectrum tulajdonosoknak. Több '82-es, '83-as program főszereplője volt. (Pl. Horace Goes Skiing, Hungry Horace, mely az Enterprise tulajdonosoknak is ismerős lehet). Horace barátunknak ezúttal mérges pókokkal gyűlik meg a baja. Az egymás után következő nehézségi szinteken 3 különböző feladatunk van:

Először a gyilkos pókokat rejtő barlanghoz kell eljutnunk. Meg kell másznunk egy dombot, miközben pókokat is kerülgetnünk kell. A pókokat át kell ugornunk, és a felfelé vezető úton sem botolhatunk, a párkányokra fel kell ugornunk. A jobbra+fel billentyűzetkombinációval nagyobbat ugrunk! (Nehezebb szinteken hosszabb utat kell megtennünk ebben a részben.)
A második szinten a barlang bejáratánál át kell jutnunk a "Pók hídon". Négy pók lelógó fonalába kapaszkodva kell átjutnunk az utunkat álló szakadékon. A pókok véletlenszerűen mozognak, nekünk a kellő időben át kell ugorni a következő fonalra (jobbra+fel), majd az utolsó fonalról a biztos talajra kell leugorni (le). Sok gondolkozni való időnk nincs, mert, ha sokáig egy fonalba kapaszkodunk, a pók magához húz, és jól megcsíp.
A barlangban el kell pusztítanunk a mérges pókokat. A pókok nem a mi súlyunkra tervezték otthonukat, így ha kitartóan ugrálunk beszakad alattunk a plató, amin leesünk. Szerencsére bármilyen magasról leeshetünk, a pókok viszont nem bírják annyira a zuhanást, mint mi, így ha beleesnek egy általunk készített lyukba, nem esnek le, megpróbálnak megkapaszkodni. Ilyenkor "segítsünk" a póknak, álljunk rá, és ugráljunk rajta addig, amíg le nem esik... (Erre nincs sok időnk, mert rövid időn belül a pók kimászik a lyukból.). Nem érdemes a lyukakat egymás alá csinálni, mert ha a zuhanó pók alatt még egy lyuk van, abban is megkapaszkodik! Nehezítés, hogy Horace barátunknak menési kényszere van, így megállni nem tudunk.
A program nem életeinket számolja, hanem a pókcsípések elleni szérumokat.

Irányítás
A játékot sajnos csak billentyűzetről irányíthatjuk:
Q - fel,
Z - le,
I - balra,
P - jobbra,
V, B, N, M - ugrálás (csak a 3. részben)
S - játék szüneteltetése (folytatás: SPACE)
G + H - játék újraindítása.
Enterprise tulajdonosok jobb helyzetben vannak, ők külső botkormánnyal is játszhatnak.

Örökélet: POKE 27680,167