Horace Goes Skiing

1982 - Sinclair Research Ltd.

ügyességi

Spectrum (16k)

Horace - a Hungry Horace-ben átélt izgalmak után pihenésre vágyik. Úgy döntött, hogy egy síparadicsomba látogat el, ahol kedvére hódolhat eme becses télisportnak. Sajnos azonban anyagi lehetőségei meglehetősen korlátozottak, így egy gyanúsan olcsó útra fizetett be, ráadásul mindössze 40 Dollárban a zsebében érkezik a "síparadicsomba", síléc nélkül.
A megérkezés után az első dolgunk tehát egy síléc megvásárlása. Sajnos a közeli sportbolt egy forgalmas út túloldalán található, már az is komoly feladat, hogy épségben eljussunk a boltig. Ha ez sikerül, megvásárolhatjuk a sílécünket 10 Dollárért. Ezután már csak vissza kell jutni az út túloldalán lévő sípályához. Ha figyelmetlenek voltunk, és elüt minket egy autó, az orvosi ellátás újabb 10 Dollárral fogyasztja pénztárcánkat! (Mégiscsak kellett volna indulás előtt utasbiztosítást kötni...)
Ha elértük a sípályát, végre felcsatolhatjuk a lécet, és átadhatjuk magunknak a síelés varázsának. Illetve csak átadhatnánk magunkat, ha a sípálya nem lenne tele buckákkal és fákkal!!! A buckákon még csak átugratunk, de ha fával találkozunk, hatalmasat bukunk, és újra próbálkozhatunk a pálya egy felsőbb szakaszától. Pontot a megtett távolság függvényében kapunk, de ha kihagyunk egy kaput (piros és kék zászlók), pontlevonást kapunk (ezt hangjelzés is kíséri)! Vigyázzunk azonban! Ha háromszor bukunk (fával ütközünk), sílécünk eltörik, és mehetünk új lécért a boltba (természetesen ehhez megint át kell kelnünk az úttesten. Ha elértük a célt, a következő pályához szintén csak az úttesten átkelve juthatunk el. (Ez inkább túlélő túra, mintsem sítúra.)
1000 pontonként 10 Dollár jutalmat kapunk. A játék addig tart, amíg el nem fogy a pénzünk.

Irányítás:
A játékot sajnos csak billentyűzetről irányíthatjuk:
Q - fel,
Z - le,
I - balra,
P - jobbra,
S - játék szüneteltetése (folytatás: SPACE)
G + H - játék újraindítása.

Nem fogy a pénzünk: POKE 30027,0; POKE 30644,0; POKE 30762,0