Horace in the Mystic Woods

2010 - Bob Smith

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

Horace egy napon, a megszokott délutáni sétája közben betévedt a Titokzatos erdőbe. A Titokzatos erdőből - ahogy azt a neve is sugallja - nem olyan egyszerű kitalálni. Ahhoz, hogy kijussunk az erdőből, 64 elvarázsolt helyszínen kell összegyűjtenünk a varázscsillagokat. Ha ez sikerül, kinyílik egy mágikus ajtó, melyen keresztül a következő helyszínre juthatunk. Az erdő azonban sok veszélyt rejt: elvarázsolt tárgyak repkednek össze-vissza, és veszélyes (piros) tüskék állják utunkat, amiket nem szabad megérintenünk. Persze a nyomunkban leomló platók sem hiányoznak a program tarsolyából.
A varázs csillagokon kívül más tárgyakat is találhatunk, melyek vagy segítségünkre vannak, vagy épp megnehezítik dolgunkat:

  • Ajándék doboz (fehér): jutalompontot ad.
  • Óra (sárga): 5 másodpercre megállítja ellenfeleinket.
  • Pajzs (sárga, H jelzésű): ellenfeleink nem tudnak bántani. (Horace ilyenkor villog.)
  • Lila kocka: A platformok láthatatlanná válnak (de attól még tudunk rajtuk járni, csak meg kell jegyezni, hol vannak). Persze olyan helyen van, hogy ne tudjuk kikerülni...
  • Bomba (piros, B jelzésű): Felrobbantja a fal vagy platform egy darabkáját, de nem feltétlenül ott, ahol a bomba van.
  • Tégla (piros): új platformot épít valahol.

Horace mozgáskoordinációja extra nehezítés: Horace fokozatosan gyorsul fel, és ha elengedjük az iránybillentyűt, akkor sem tud azonnal megállni. így persze sebességünktől függ, mekkorát tudunk ugrani. Ha pedig nekiugrunk egy falnak, vagy a képernyő szélének, visszapattanunk róla, mint egy labda.
Időlimit nincs, de ha gyorsan teljesítünk egy szintet, több jutalompontot kapunk. Minden negyedik teljesített szint után jutalom életet kapunk. Remek ötlet, hogy a játékban három választható nehézségi szint van, igaz ez csak a repkedő lények sebességét befolyásolja. Sőt, arra is van lehetőség, hogy az új játékot ne elölről kezdjük, hanem a legutolsó szinttől, amíg eljutottunk.

Irányítás:
Billentyűzet (Z - balra, X - jobbra, L - ugrás, P - játék szüneteltetése), KEMPSTON, SINCLAIR, CURSOR botkormány illesztő.
A billentyűzet átdefiniálható. PAUSE módban lehetőségünk van kilépni a menübe, vagy egy életünk elvesztése árán elölről kezdeni a szintet.

Örökélet: POKE 34501,183

Térkép