House of the Living Dead

1983 - Phipps Associates

ügyességi

 

Spectrum (48k)

Nyaralásra indulunk egy ódon kastélyba. Úgy tűnik azonban, hogy a szállás nem éri el az utazási iroda prospektusa alapján elvárható színvonalat. Egy kisebb probléma okoz némi kellemetlenséget rögtön az első éjszaka: napnyugta után élőhalottak másznak ki koporsóikból, akik némileg morcosak amiatt, hogy megzavartuk nyugalmukat. Egyetlen módja van, hogy elkergessük őket: a képernyő sarkaiban, 4 darabban látható Élet Keresztjét a középen látható piros mezőbe kell vinnünk. A kereszt darabjait tetszőleges sorrendben kell egyesével elhelyezni ebben a mezőben, eközben nem kaphat el egy csontváz, denevér sem.
Főhősünk igen makacs, az első éjszaka eseményei nem riasztják el, így minden éjjel megismétlődnek az események, de egyre több élőhalott társaságában kell teljesíteni a feladatot. Érdekes módon minden lépésünk után pontot kapunk, akkor is, ha egy falnak ütközve egyhelyben topogunk.

Irányítás: kurzormozgató billentyűkkel (CURSOR illesztővel), vagy KEMPSTON illesztővel irányíthatjuk főhősünket. A játékot tetszőleges billentyűvel indíthatjuk.

Örökélet: POKE 52479,42