Hubert

1984 - Blaby Computer Games

ögyességi

Spectrum (48k)

Az egyik legértelmesebbnek tűnő Q*bert-klón Spectrumra a Blaby Computer játéka, ami jogi okokból a Hubert címet kapta. A pálya itt nem piramis hanem négyzet alakú, tehát valamivel nagyobb. A pálya széléről nem szabad leugorni! Feladatunk, hogy minden mezőt lilára színezzünk. Ehhez kezdetben csak egyszer, később már kétszer-háromszor kell egy mezőre ráugorni (a mezők színe sorban: fehér, kék, zöld lila). Az első szint még csak bemelegítés, nincs ellenség. A második szinttől azonban már egy fentről lefelé pattogó golyót is kerülgetni kell, majd egy szabadon mozgó - minket követő - kígyó is csatlakozik a bulihoz. Bár a kígyó lassabb mint mi, akkor is túlzás...
A kivitelezés elég gyors (sőt, miközben kerget a kígyó, inkább túl gyors), a szereplők ugrálása viszont nincs animálva. A menüben választhatunk KEMPSTON illesztőt (a tűz megnyomásával indítva a játékot), vagy játszhatunk billentyűzettel.

A billentyűkiosztás 1, Z, 0, M, tehát praktikusnak egyáltalán nem nevezhető, viszont - örvendetes módon - tetszés szerint átdefiniálhatók a billentyűk a 'K' megnyomása után.