1986 - Odin

ügyességi

Spectrum (48k)

Enterprise

Ha egész pontosak akarnánk lenni, akár sport-programnak is nevezhetnénk a programot, lévén, hogy egy futurisztikus sport-játékról van szó. (Azért nem valószínű, hogy a közeljövőben láthatnánk Hypaball-mérkőzést a tévében...) Mindenesetre elmondhatjuk, hogy a játék egyedi ötleten alapszik!
A játékot két háromfős csapat játssza egymás ellen. Célunk, hogy a középen le-fel mozgó "micsodába" bármelyik oldalról belőjük a labdát. A csapat egyik tagja alul, a földön mozog, kettő, pedig antigravitációs ruhában egy-egy térfélen repked. Egy játékosnál mindössze három másodpercig lehet a labda, ez alatt az idő alatt nem tud mozogni. Ha a labdát kilőjük a játéktér szélén, az ellenkező térfélen jelenik meg újra. Röviden ennyi a játékszabály.
Betöltés után az első dolgunk megadni a játékosok számát. Egy játékos esetén a gép ellen játszunk, két játékos esetén egymás ellen mérkőzhetünk meg. Ezután az irányítás kiválasztása történik meg. Billentyűzet mellet, egy játékos módban választhatunk Sinclair, Kempston, vagy Cursor joystick-ot is. A játék indítása után a csapat összeállítása következik, felváltva választhatjuk ki a csapattagokat a 10 jóképű legényből. Minden szereplőnek mások a tulajdonságai, de a játékban ezeknek nem sok jelentősége van...
Ha összeállt a csapat, kezdődhet a mérkőzés! Felül a két szélen az eredménykijelző látható, középen a hátralévő idő. Egy játékos esetén a Hawks (fehér színű) csapatot irányítjuk. Fontos, hogy mindig azt az emberkét mozgatjuk, akinek a térfelén van a labda, illetve az alsó játékos mindig mozgatjuk. A labdát eldobni a tűz gomb, és valamelyik iránybillentyű együttes lenyomásával lehet eldobni az adott irányba. Némi gyakorlás után akár még adogatni is tudunk. Lehet próbálkoni!