1987 -

ügyességi

Spectrum (48k)

 

Elég bátor vagy, hogy végighaladj a Végzet Folyosóján? Ha igen, csak be kell töltened a Hewson játékát, és máris megtudhatod, hogy az említett folyosóban milyen akadályok, veszélyek leselkednek rád (azaz egy pattogó labdára...). Feladatunk azonban összetett, - ha már erre járunk alapon - a padlóból és mennyezetből kiálló hengereket is meg kell érintenünk. A padlóból kiálló hengereket felülről kell megnyomnunk, a mennyezetről lógókat alulról kell megérintenünk. Ennek hatására benyomódnak a talajba / mennyezetbe. Ha hosszabbak a hengerek, az első érintésre csak beljebb nyomódnak, ilyenkor még egyszer meg kell érintenünk őket. Minden hengert be kell nyomnunk, ha csak egy is kimarad, hiába érjük el a célt! (A bal alsó sarokban látható CYLINDERS feliratú kijelzőn láthatjuk, hány hengert kell még benyomnunk.) Az idő rohamosan fogy, némely szinten igencsak kicentizték a készítők a rendelkezésre álló időnket.
A folyosóban a legfőbb veszélyt ránk nézve azok a rudak jelentik, melyeknek a végén hegyes, csillag formájú tüskék várják az erre tévedő pattogó labdákat. A rudakról visszapattanunk, de a tüskékhez érve elvész egy életünk! Szintén javasolt kerülni a találkozást a mennyezete és padlókon rohangászó villámokkal! A földre helyezett aknákra nem szabad rápattannunk, kivéve, ha villognak! Ilyenkor egyszer rájuk pattanhatunk (nem villognak tovább), de a második érintés végzetes!
Ha elveszítjük egy életünket, a szint elejéről indulunk újra, de szerencsére a program megjegyzi, megjegyzi, mely hengereket nyomtuk eddig be.
Labdánk folyamatosan pattog, a tűz megnyomásával szabályozhatjuk, mekkorát ugorjunk. Szerencsére a levegőben is tudjuk magunkat irányítani, amire szükségünk is lesz, mert a folyosón igen "elvetemült" akadályok várnak ránk. A precíz navigálást segíti, hogy a labdánk árnyékot vet a talajra.
A játékot irányíthatjuk billentyűzettel, Kempston, Interface II, Cursor botkormány illesztővel. A játék indításához mindössze a tűz billentyűt kell megnyomni. Az irányítóbillentyűket nem tudjuk ugyan definiálni, de választhatunk kétféle kiosztás között:
X - tűz, Q - balra, W - jobbra, P - fel, L - le;
M - tűz, O - balra, P - jobbra, Q - fel, S - le.
ENTER - játék szüneteltetése,
CAPS SHIFT + SAPCE - játék megszakítása.

Örökélet: POKE 41185,0;
Nem fogy az idő: POKE 37706,0