Impossabubble

2018 - Dave Clarke

akció, mászkálós

Spectrum (128k)

Egy nagyon titkos laboratóriumban öntudatra ébredt pattogó buborékot irányítunk. Főhősünk elhatározza, hogy elszökik a laboratóriumból, de előtte még kiszabadítja "társait" is , akik jelenleg még villogó folyadék állapotban leleddzenek. A kijárat abban a szobában van, ahol "öntudatra ébredtünk", de kezdetben elérhetetlen magasságban: a mennyezeten a fehér szellőzőcső már a szabadba vezet. Ha kiszabadítjuk 21 társunkat, a szobában lépcsők épülnek, amiről már be tudunk ugorni a fehér csőbe. Ilyen fehér cső máshol is van a laboratórium területén, ezeken keresztül egy másik szobába juthatunk. Főhősünk elvarázsolt tök (vagy inkább gumilabda...) módjára pattogva tud csak közlekedni. Bármilyen magasból leeshet, a tűz nyomva tartása közben pedig nagyobbat pattan.
A laboratórium szobáiban meglehetős összevisszaság uralkodik. Az elszabadult (züld) pókok és (kék) rovarok kipukkasztják a buborékot (értsd: -1 élet), akárcsak a szúrós (fehér) karók, és repkedő hegyes tárgyak. A mozgó (világoskék) platókra viszont rá lehet "állni", a lila platformokon felfelé át lehet ugorni. A vízesés érdekes módon felfelé visz minket, tehát liftként szolgál, és a felfelé álló (piros) ventilátor se veszélyes: a felfelé fujt levegő felröpít minket.
Ha esetleg a programot valaki túl könnyűnek találná (amúgy tényleg jól játszható), teljesítéskor olvasható gratulációk után egy "ráadás játékban" még gyűjtögethet további üvegcséket egy lehetetlenül nehéz szobában. Egészen különleges lezárás!

Irányítás:
Billentyűzet (O, P, SPACE), SINCLAIR, KEMPSTON botkormány illesztő.
H - játék szüneteltetése / folytatása.

Örökélet: POKE 32040,16

Térkép