Invasion Force

1982 - Artic Computing Ltd.

ügyességi, lövöldözős

Spectrum (16k)


ZX81

A játék ZX81-en is "hódított" " némán, fekete-fehérben, kicsit "darabosabb" grafikával. Az újdonsült Spectrum tulajdonosok -akik esetleg pont a ZX81 után léptek tovább- biztos nagyobb lelkesedéssel tekintettek a játékra, mint ma tesszük... A program színes, villog (a programozók nem "spóroltak" a FLASH-el), zörög, kattog, minden, amit elvárhattunk 1982-ben!
Célunk az idegenek Föld elleni invázióját megakadályozni azáltal, hogy megsemmisítjük az inváziós flotta zászlóshajóit. A zászlóshajók önmagukban is hatalmasak, több találatot is képesek elviselni, ráadásul vadászgépek, és egy pajzs is védelmezi őket. A zászlóshajót csak úgy tudjuk megsemmisíteni, ha eltaláljuk a közepükön villogó fehér mezőt. Ehhez át kell lőnünk a pajzsot, és a zászlóshajó több rétegből álló páncélzatát. Bár a pajzson egy lövéssel lyukat tudunk ütni, az energiamező vándorol körbe-körbe, és vele együtt a rajta ütött lyukak is. Figyelnünk kell arra is, hogy ha a pajzs lila mezőit találjuk el, a zászlóshajó valamennyi sérülése regenerálódik! Az általunk irányított lézerágyú műszaki állapotát nemcsak a vadászgépek lövései veszélyeztetik, de a pajzsból lehulló törmelékek is, melyek találataink hatására zuhannak lefelé.
A játék indulása előtt megjelenő kérdés (DO YOU WANT A SUICIDAL GAME?) a nehézségi szintre irányul. Aki kíváncsi, milyen a "suicidal game", az válaszoljon az 'Y' megnyomásával.

Lévén 1982-ben még nem voltak botkormány illesztő interface-ek a Spectrumhoz, a játékot csak billentyűzettel irányíthatjuk:
   CAPS SHIFT - balra,
   Z - jobbra,
   F - tűz
   H - játék szüneteltetése,
   Q - kilépés a játékból
Sajnos ez a kiosztás PC billentyűzeten nem igazán esik kézre...

Örökélet: POKE 28659,0

Az életünk elvesztésekor lezajló javítási procedúrát meggyorsíthatjuk:
POKE 28666,195; POKE 28667,255; POKE 28668,112