Itasundorious
(Driller Tanks)

1983 - Hudson Soft

akció

Spectrum (48k)

Enterprise

Elég kínos lehet, ha már a föld alól is szörnyek támadnak az emberre, már pedig az 1990-ben készült Tremors című filmben ez történt. Nem valószínű, hogy a film készítőit egy 1983-as Spectrum játék ihlette, de a Hudson Soft játékában ugyanebben az "élményben" lesz részünk. Feladatunk a felszínen látható épület megvédése a szörnyektől, és természetesen a szörnyek elpusztítása. Szörnyekből nem lesz hiány, hiszen rögtön kétféle is van belőlük:
A Hectolien névre hallgató lila lény (leginkább Jabba-ra hasonlít, de ennek nagyobb fogai vannak...) a veszélyesebb. Tüzet fúj felénk, ráadásul megpróbál a közelünkbe férni. Ha eléri a felszínt megtámadja az épületet, és életeink számától függetlenül vége a játéknak! A piros talajban, és a kifúrt járatokban is tud közlekedni. Alagútban sokkal gyorsabban mozog, mintha talajon kellene átmásznia!
Az Ikedanien egy óriási pókra emlékeztet, ő csak függőlegesen felfelé mozog a képernyőn, és ahol alagutat fúrtunk már, ott újra betemeti a járatot. A sárga kőzeten is simán átmászik. Ő csak ránk veszélyes.

Mi egy elég furcsa szerkezettel indulunk a föld alá: Lolitank névre hallgató szerkezet egy lánctalpas jármű, melynek elejére egy fúrófejet szereltek. Így a piros talajt könnyedén kiáshatjuk (amiért még pontot is kapunk). A sárga keményebb kőzetet nem tudjuk átfúrni. Természetesen fúrás közben lassabban haladunk, mint amikor egy kifúrt járatban kell száguldozunk. A szörnyek ellen egy fagyasztót vethetünk be. Ha lefújunk egy Ikedanien-t, azonnal elpusztul, és egy földkupacot hagy maga után. A Hectolien keményebb fajta, ő csak ledermed egy pár másodpercre. Ilyenkor fehérre változik a színe, ha ekkor nekimegyünk, elpusztul. Ha egy lefagyasztott Hectolien-t a társa hátulról lefúj tűzzel, azonnal feléled! Járművünk lőtávolsága ugyanolyan kicsi, mint a Hectolien "tűztávolsága". A fagyasztóval a talajt hiába fújunk közvetlen közelről, csak kifúrt járatokban működik! (Lefelé, és felfelé is tudunk fagyasztani!)
Élvezetes, izgalmas szórakozásban lehet részünk, ha belemelegszünk a játékban, annak ellenére, hogy a kivitelezés egy kissé "szerény". Sajnos az egyre nehezedő szintek ugyanúgy néznek ki, csak a szörnypopuláció lesz nagyobb. (Mondjuk az elég kellemetlen meglepetés, hogy a negyedik szinten a program leveszi a sárga kőzetet, csak piros talajból áll a játéktér.) 20000 pontonként jutalom életet kapunk.

Az irányítás sajnos csak billentyűzetről lehetséges:
A, J - balra,
D, L - jobbra,
W, I - fel
X, M - le
CAPS SHIFT , SPACE - tűz.
Enterprise tulajdonosok bármelyik botkormányt megragadhatják. Az Enterprise változatban betöltés után választhatunk örökéletet, és a highscore-t elmenti kilépéskor. Az európai verziót a Sinclair Research adta ki Driller Tanks címmel.

Örökélet: POKE 36581,0