Mad Nurse

1987 - Firebird Software Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

Enterprise

A játék helyszíne egy gyermekkórház, a játékos az ápolónőket irányítja, akik próbálnak úrrá lenni a káoszon. Feladatunk, hogy az "elszabadult" kúszó-mászó gyereket egyenként felszedjük, és valamelyik (kék színű) gyermekágyba rakjuk. A kisbabák ágyba helyezése jutalompontot jelent, melynek mennyisége attól függ, hogy hány baba van ágyban. Minél több csecsemő van a kiságyban, annál kevesebb a bónusz és annál valószínűbb, hogy újra kiugrik valamelyik rosszcsont. Az elkószáló gyerekekre még egy kórházban is számos veszély leselkedik: a sárga hálózati csatlakozóban matatva áramütést szenvednek, a liftaknát / liftet elérve belezuhannak az aknába, a véletlenszerűen megjelenő gyógyszeres üvegeket elérve pedig elfogyasztják annak tartalmát.
A kórház három emeletes (a földszintet is beleszámítva), jobb szélen van a lift, amivel közlekedhetünk az emeletek között. A kisbabák balról indulnak, és el kell őket kapni, mielőtt elérnek valamelyik konnektorig, gyógyszeres üvegig, vagy elérik az emelet jobb szélén a liftet. Némi "elhullás" megengedett(?!), az ápolónőt akkor rúgják ki, ha három kisbabát ért valamilyen baleset. Három nővérünk, azaz három életünk van. A gyógyszermérgezést okozó baleset nem csak a kisbaba felvételével hárítható el, hanem a gyógyszeres üveg felvételével is. Ezért egyébként 100 pontot is kapunk. A gyógyszeres üveg felvételéhez csak oda kell mennünk, kikerülni sem tudjuk. A kórházban császkáló kisbabákat rövid időre "lebéníthatjuk" altatógáz(!?) bevetésével. Készleteink azonban korlátozottak (ld. bal alsó sarokban: "GAS")
Minden nehézségi szinten megadott számú babát kell ágyba raknunk (bal alsó sarok: "BABIES" számláló). A kórház felépítése végig ugyanaz, de az egyes szintek berendezését variálja a program. Nehezebb szinteken több babát kell "elkapnunk", akik ráadásul egyre fürgébbek. Kár, hogy a játék sok változatosságot nem tartogat számunkra.

Irányítás:
A menüben választhatunk billentyűzetet vagy KEMPSTON, ITERFACE II., CURSOR botkormány-illesztőt. A billentyűket nekünk kell definiálnunk. A játék indítása után nehézségi szintet kell választanunk, de ez csak azt jelenti, melyik szinttől indul a játék.
Kisbaba felvétele: 'fel', lerakása: (a kisbabákat bárhol lerakhatjuk, nem csak az ágynál) 'le'. A liftet szintén a le-fel billentyűkkel működtethetjük.
S - játék indítása, SPACE - játék szüneteltetése.